Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Heather Moyse intre balonul oval, bob si bicicleta

5 iulie 2013 INTERNATIONAL
Heather Moyse.

Heather Moyse.

Putini sportivi se pot lauda cu performanta de a-si fi reprezentat tara in trei discipline sportive care nu au niciun punct comun, poate doar pasinunea pentru sport.

Heather Moyse este una dintre putinele sportive care a reusit performanta mai sus amintita. Sportiva originara din Canada, ajunsa la varsta de 34 de ani a imbracat tricoul cu frunza de artar al nationalei de rugby, a participat la Jocurile Olimpice de iarna in proba de bob doua persoane ba mai mult a urcat in saua bicicletei la campionatul Pan-American.

In ceea ce priveste rugby-ul, Moyse a participat la doua editii ale Cupei Mondiale, in 2006 si 2010. La Cupa mondiala din 2006 disputata in Edmonton, Canada a terminat pe locul 4, iar Moyse a fost singura jucatoare canadiana aleasa in echipa ideala a turneului, reusind sapte incercari pentru nationala frunzei de artar.

In 2010, la Cupa Mondiala disputata in Anglia a impartit prima pozitie a celor mai bune marcatoare de eseuri cu neozeelandeza Carla Hohepa, ambele reusind sa culce de sapte ori balonul in terenul de tinta al adversarilor.

S-a remarcat nu doar la rugby in XV, dar si la rugby 7. La turneul Hong Kong Sevens din 2008 a fost din nou cea mai prolifica realizatoare de eseuri, reusind 11 in doar patru intalniri. Trei a reusit in semifinala contra Kazakhstanului si unul in finala pierduta in fata Statelor Unite.

Cele mai mari succese al carierei sportive, Heather Moyse le-a obtinut pe partia de bob. A cucerit aurul olimpic in 2010 la Vancouver si a fost de trei ori campiona mondiala in 2006, 2008 si 2009, toate aceste performante relizandu-le in proba de bob doua persoane.

Anul trecut, Moyse a reprezentat Canada la campionatul de ciclism Pan-American desfasurat in Argentina. Desi doar din 2011 a inceput sa participle la competii outdoor, s-a clasat pe pozitia a patra in proba de 500m sprint, contra cronometru.

Heather Moyse este asadar o sportiva completa care a reusit sa se impuna atat in lumea balonului oval cat si pe partia de bob sau in saua bicicletei.

foto: saradas.org

1,762 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response