Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

In urma cu 83 de ani Leii Britanici pierdeau in fata All Blacks

5 iulie 2013 INTERNATIONAL
Britain Vs New Zealand.

Britain Vs New Zealand.

Daca in prezent British and Irish Lions se afla intr-un turneu in Australia, in urma cu 83 de ani selectionata britanica infrunta ambele mari forte ale emisferei de sud All Blacks si Wallabies.

Atunci, in 1930 cand britanicii inca nu primisera apelativul Lions, iar sub denumirea generica de British Isles au inceput aventura de la antipozi obtinand un succes la Dunedin in fata All Blacks.

Pe 5 iulie a urmat a doua confruntare in care neozeelandezii inlocuind traditionalul echipament negru au evoluat in alb si au reusit sa-i invinga pe britanicii, care inca nu adoptasera echipamentul rosu de astazi a lui Lions, jucand in albastru marin.

A fost o partida dramatica in care All Blacks au deschis scorul prin Nicholls care a adus trei puncte din marc, un procedeu care nu se mai puncteaza din 1977.

Merita amintit aici faptul ca ultimele puncte din marc intr-o partida internationala au fost marcate de romanul Valeriu Irimescu in anul 1971 intr-o partida Franta-Romania.

Britanicii au evoluat apoi jumatate de partida in 14 jucatori, demi-ul irlandez Murray dislocandu-si umarul dupa un placaj aplicat unui adversar chiar in ultimele minute ale primei reprize.

Punctele din marc ale lui Nicholls au fost insa decisive pentru ca atat All Blacks cat si britanicii au reusit cate doua eseuri transformate, aripa engleza Aarvold reusind chiar o dubla.

All Blacks s-au impus atunci la Christchurch cu 13-10 pentru ca apoi sa-i mai invinga pe britanci de doua ori cu 15-10 si 22-8.

Pentru British Isles turneul din 1930 nu a fost unul reusit, pierzand si singura partida disputata in compania Wallabies, un 5-6 intr-o disputa ce a avut loc la Sydney.

Revenind la prezent, tot la Sydney, Leii Britanici vor intalni sambata pe Wallabies intr-o partida care va decide soarta turneului dar si castigatoarea trofeului Tom Richards, pana in prezent ambele echipe reusind cate un succes in fata celeilalte.

foto: rugby-pioneers.blogs.com

1,765 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response