Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Leii Britanici au castigat turneul din Australia dupa o victorie concludenta

6 iulie 2013 INTERNATIONAL, Stiri

British and Irish Lions.

British and Irish Lions.

Sydney a fost locul in care Australia si Leii Britanici au disputat cea de-a treia si decisiva partida din cadrul turneului efectuat de britanici in tara cangurilor.

Disputa a inceput perfect pentru Lei si inca din primul minut de joc, dupa o presiune puternica asupra apararii australienilor, pilierul englez Corbisiero a marcat prima incercare a partidei. Halfpenny nu a gresit tinta din fata buturilor, cele doua puncte ale transformarii ducand tabela de scor la 7-0.

Acelasi fundas galez a marit diferenta in minutul sapte dintr-o lovitura de pedeapsa, pentru ca in replica Leali’ifano sa aduca si el primele puncte in contul australienilor, tot dintr-o penalitate.

Leii Britanici au dominat clar mai ales pe pachetul de inaintare, cangurii cedand cu regularitate in gramezile ordonate. Acest fapt  i-a adus lui Halfpenny alte trei lovituri de pedeapsa si a marit avantajul vizitatorilor la 19-3. Pentru greseli repetate Ben Alexander a vazut cartonasul galben, Wallabies jucand pentru zece minute in inferioritate.

Australia a revenit insa in finalul primei parti si O’Connor a scapat de trei placaje pentru a marca primul eseu al cangurilor, Leali’ifano a transformat, iar la cabine elevii lui Robbie Deans au intrat cu un deficit de noua puncte, scor 10-19.

Reveniti in teren cu elanul sfarsitului de prima repriza, Wallabies s-au apropiat la doar trei puncte de britanici, Leali’ifano concretizand in puncte doua lovituri de pedeapsa.

Aveau sa fie si ultimele in contul cangurilor, pentru ca Leii s-au dezlantuit in partea secunda a celei de-a doua reprize si au marcat nu mai putin de trei incercari.

Mai intai Halfpenny s-a intercalat inteligent prin apararea australiana dupa care l-a gasit perfect pe Sexton, irlandezul marcand un eseu la centru.

Acelasi Halfpenny a creat si faza urmatorului eseu, numai ca de aceasta data fundasul galez l-a deschis pe conationalul sau North, care nu a mai putut fi oprit de defensiva cangurilor.

Ultimul eseu la partidei a fost marcat de un alt galez, centrul Jamie Roberts, jucatorul care l-a lasat in afara lotului pe legendarul O’Driscoll, o decizie indelung analizata a antrenorului Warren Gatland.

Doua din cele trei incercari marcate au fost transformate de Halfpenny, iar la sfarsitul celor 80 de minute tabela de marcaj a indicat un categoric 41-16 in favoarea Leilor Britanici.

Cu acest succes British and Irish Lions au castigat turneul din Australia si implicit trofeul Tom Richards, britanicii ne mai castigand un turneu din 1997 atunci cand Guscott, M. Johnson, Dallaglio si Wood se impuneau in fata Africii de Sud.

foto: news.bbcimg.co.uk

1,728 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response