Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Oceania Cup incepe astazi

6 iulie 2013 INTERNATIONAL
Oceania Cup.

Oceania Cup.

Pentru a cincea oara se disputa FORU Oceania Cup, de aceasta data in Port Moresby, Papua Noua Guinee, competitie care deschide castigatoarei sale drumul catre Cupa Mondiala din 2015.

Practic, echipa incoronata a Oceaniei va infrunta Fiji in 2014 pentru a se decide participanta “Oceania 1” la RWC 2015.

Cea mai bine cotata echipa este cea din Papua Noua Guinee care se afla in prezent pe pozitia a 50-a in clasamentul IRB si cea care a castigat trei din cele patru editii ale Oceania Cup.

Cel mai bogat palmares il au Insulele Cook care au disputat pana in prezent 26 de partide test. Istoria consemneaza faptul ca in 1924 Invincibles All Blacks in drumul lor spre Marea Britanie au disputat o partida la Rarontogan, acolo unde o echipa incropita de Albert Henry a reusit un senzational 0-0, partida insa nefiind contabilizata in statisticile oficiale.

Cei mai cunoscuti rugby-isti provenind din Insulele Cook sunt pilierul Stan Wright care a evoluat la Blues in Super Rugby dar si in Europa la Leinster respectiv Stade Francais precum si Rene Ranger jucatorul din linia de treisferturi a All Blacks.

Tot din punct de vedere al palmaresului, Papua Noua Guinee a disputat 23 de partide test, Tahiti 12 iar Insulele Solomon sapte, ultimele doua fiind situate pe pozitiile 86 respectiv 67 in clasametul IRB.

Lefau Harry Schuster, presedintele FORU, a declarat ca importanta acestei competitii a crescut exponential o data cu posibilitatea calificarii la Cupa Mondiala pe care o inglobeaza acum. Cele patru echipe participante, Papua Noua Guinee, detinatoarea titului de anul trecut, Insulele Solomon, Insulele Cook si Tahiti vor juca trei meciuri fiecare, castigatoarea fiind decisa dupa numarul de puncte.

Aceeasi crestere a importantei Cupei Oceaniei a fost constatata si de Bernard Lapasset, presedintele Cupei Mondiale, care preciza ca “IRB face investitii fara precedent in rugbyul din regiunea Oceaniei si standardele se ridica permanent. Este important pentru dezvoltarea fiecarei federatii sa existe o cale directa catre turneul central in acest sport, Cupa Mondiala, si oferim aceasta sansa fiecarei federatii de profil.”

Programul competitional al Oceania Cup este:

Sambata 6 iulie
13:00 Insulele Cook vs Tahiti
15:15 Papua Noua Guinee vs Insulele Solomon

Marti 9 iulie
13:00 Insulele Solomon vs Insulele Cook
15:15 Tahiti vs Papua Noua Guinee

Sambata 13 iulie
13:00 Insulele Solomon vs Tahiti
15:15 Papua Noua Guinee vs Insulele Cook

1,879 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response