Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ewen McKenzie il va inlocui pe Robbie Deans la carma Wallabies

9 iulie 2013 INTERNATIONAL
Ewan McKenzie.

Ewan McKenzie.

Robbie Deans va fi inlocuit de pe banca tehnica a Wallabies, dupa ce Australia a pierdut in fata Leilor Britanici turneul intreprins de acestia in tara cangurilor.

Neozeelandezul a fost primul antrenor strain din istoria Wallabies preluand conducerea tehnica in 2008, iar pana anul acesta si-a trecut in palmares 43 de victorii, doua rezultate de egalitate suferind 29 de esecuri.

Chiar daca in 2011 Robbie Deans i-a condus pe australieni la titlul din Tri Nations, locul trei ocupat la Cupa Mondiala din acelasi an a fost considerat un insucces.

Mai mult de atat, in 18 partide contra All Blacks, Australia a castigat doar trei, in balanta deciziei de a-l inlocui pe Deans au contat si cele doua infrangeri suferite in fata Scotiei, una chiar pe teren propriu in 2012.

Locul lui Robbie Deans va fi luat de Ewen McKenzie cel care in activitatea de jucator a evoluat ca pilier castigand alaturi de Wallabies titlul mondial in 1991.

Pe banca tehnica, McKenzie s-a remarcat atat ca asistent al lui Rod Macqueen si Eddie Jones la castigarea in 2000 si 2001 a Tri Nations, cat si ca antrenor principal al lui Queensland Reds alaturi de care a castigat in 2011 titlul in Super Rugby.

Pentru McKenzie prima provocare va fi participarea in Rugby Championship, competitie in care Wallabies vor debuta pe 17 august in fata All Blacks.

foto: thesuper18.com

1,583 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response