Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Petrisor Toderasc s-a retras din motive medicale

9 iulie 2013 INTERNATIONAL
Petrisor Toderasc.

Petrisor Toderasc.

Fostul international roman de rugby, Petrisor Toderasc, a pus punct carierei sale sportive in urma problemelor cervicale.

In urma cu cateva saptamani, medicul echipei a hotarat sa il trimita pe jucator la investigatii amanuntite. Toderasc stia de afectiunea care-i crease neplaceri si in trecut, dar nu era constient de gravitatea acesteia si de pericolul pe care il ridica.

Cel care a dat verdictul final a fost un expert in afectiuni cervicale, medicul Pierre Bernard din Bordeaux. “Dupa o lunga discutie a reiesit faptul ca trebuie neaparat sa ma opresc din activitate, deoarece riscurile sunt foarte mari. Tin sa precizez ca nu aveam nici cea mai mica idee de gravitatea acestei accidentari. Este foarte greu. Nu realizez inca amploarea si consecintele acestei situatii” a declarat ieseanul.

Experienta sa atat in tara, cat si in cluburile franceze l-au recomandat pentru postura de antrenor, fapt pentru care Pepe Toderasc va ramane la Beziers pentru a se ocupa de echipa de tineret.

Toderasc a debutat la Politehnica Iasi, formatie cu care a cucerit o medalie de bronz in campionatul national. Evoluand pe post de pilier, el a imbracat tricoul nationalei la doua Cupe Mondiale, in 2003 si 2007. In total, Petrisor Toderasc a adunat 50 de selectii pentru stejari.

Nivelul maxim la echipe de club a fost atins in Franta, unde Toderasc a jucat la formatii cum ar fi Oyonnax, Brive sau La Rochelle. Chiar in aceasta vara, Toderasc semnase un contract cu Beziers, echipa din Pro D2, dupa ce in sezonul anterior evoluase pentru La Rochelle.

Pepe, cum este pilierul roman alintat de apropiati, va ramane in lumea rugby-ului, el dorind sa se stabileasca impreuna cu familia la Beziers. Pe 15 iulie, Toderasc va implini 33 de ani.

sursa: potal.radioiasi.ro

3,631 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response