Monday 16th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

In Rugby Championship se vor experimenta noii timpi de legare in gramada ordonata

12 iulie 2013 INTERNATIONAL, Stiri
crouch-bind-set.

crouch-bind-set.

La initiativa IRB, cei trei timpi de legare in gramada ordonata, “crouch-touch-engage”, vor fi inlocuiti de “crouch-bind-set”, avand ca principal scop stabilitatea gramezii ordonate si siguranta jucatorilor participanti.

Prima competitie internationala in care arbitrul va folosi cele trei comenzi va fi Rugby Championship sau Four Nations, marea batalie a fortelor emisferei de sud, in care sunt angajate Argentina, Australia, Africa de Sud si Noua Zeelanda.

Noutatea consta in faptul ca in locul comenzii “touch” va fi utilizata comanda “bind”, la care pilierii se vor lega, distanta dintre cele doua linii intai va scadea, iar la comanda “set” impactul va fi mult mai mic, marind siguranta jucatorilor.

Alaturi de Rugby Championship, noii timpi de legare in gramada ordonata vor fi implementati si in dubla mansa dintre Canada si Statele Unite, ce va avea loc pe 17 respectiv 25 august, constand in calificarea la Cupa Mondiala. In plus, de la toamna noua reglementare va fi introdusa in toate competitiile din emisfera de nord.

In alta ordine de idei, au fost stabiliti arbitrii care vor oficia la centru in partidele din Rugby Championship: Craig Joubert (Africa de Sud), Chris Pollock (Noua Zeelanda), Jaco Peyper (Africa de Sud), Steve Walsh (Australia), Alain Rolland (Irlanda), Jerome Garces (Franta), George Clancy (Irlanda), Romain Poite (Franta), Nigel Owens (Tara Galilor) si Wayne Barnes (Anglia).

Rugby Championship va debuta pe 17 august, atunci cand la Sydney Wallabies vor infrunta pe All Blacks, intr-o partida contand si pentru Bledisloe Cup, in timp ce la Bloemfontein, Africa de Sud va primi replica Argentinei.

2,589 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response