Wednesday 22nd January 2020,
Federatia Romana de Rugby

Racing Metro 92 in cautarea gloriei de alta data

15 iulie 2013 INTERNATIONAL, TOP 14
Racing Metro 92.

Racing Metro 92.

Racing Metro 92 este continuatoarea in fapt a unei echipe de legenda pentru rugby-ul francez si anume Racing Club de France.

Racing Club a fost prima campioana din Hexagon, dupa o finala disputata in anul 1892 si castigata cu scorul de 4-3 in fata lui Stade Francais, o partida arbitrata de parintele Jocurilor Olimpice moderne, Pierre de Coubertin.

Echipa a cunoscut atat gloria cat si decaderea, pe langa cele cinci titluri de campioana ajungand la un moment dat sa evolueze in liga secunda.

Din 2001 in urma fuziunii dintre Racing Club si US Metro, echipa a primit numele de astazi, Racing Metro iar acum incearca sa revina acolo unde a fost o data.

Presendintele Jacky Lorenzetti, cel care manageriaza echipa din 2006 are ambitii mari, iar campania de achizitii pentru urmatorul sezon din Top 14 intareste acest lucru, ba mai mult incepand cu 2014 Racing Metro va beneficia de un stadion modern cu o capacitate de 32.000 de locuri ce va purta numele Arena 92.

Racing Metro 92 a transferat doi jucatori de la Northampton Saints si anume, puternicul pilier tongan, Soane Tonga’uiha , dar si pe colegul acestuia din linia intai, sud-africanul Brian Mujati.

Linia a doua va fi intarita de un alt sud-african, Juandre Kruger, un jucator cu 8 selectii pentru Springboks , care ultima data a evoluat pentru Bulls in Super Rugby.

O mutare ce poate fi de mare insemnatate este cea a flankerului galez Dan Lydiate, care a purtat de 27 de ori tricoul penelor de strut, castigator al Six Nations, transferat de la o echipa fara mari rezultate in Liga Celtica, Newport Dragons.

Un alt galez va intari linia de treisferturi, Jamie Roberts, adus de la Cardiff Blues, un jucator cu 53 de selectii pentru Tara Galilor, component al selectionatei Leilor Britanici in turneul din Australia incheiat cu succesul britanicilor.

Poate cel mai important transfer insa, este cel al lui Jonathan Sexton, uvertura irlandeza cu 36 de selectii, care alaturi de franciza Leinster a cucerit atat Heineken Cup cat si Challenge Cup, jucatorul de la care se asteapta sa fie mintea limpede si principalul realizator de puncte.

Cu o noua conducere tehnica Laurent Travers si Laurent Labit, dar si cu legendarul Ronan O’Gara pe post de antrenor al treisferturilor, Racing Metro 92 nu poate avea decat un singur obiectiv pentru sezonul 2013-14 al Top 14 si anume castigarea titlului, succes realizat ultima data in 1990.

1,916 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response