Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stagiul de pregatire din Olanda, un succes pentru romani

17 iulie 2013 JUNIORI, Stiri
Rugby.

Rugby.

Stagiul organizat de FIRA-AER pentru tinerii rugbysti romani, belgieni si olandezi s-a incheiat recent.

Selectionata Romaniei, alcatuita din 24 de tineri jucatori, a fost insotita de trei membri ai staff-ului, cinci antrenori si cinci arbitri. Asa cum se preciza in raportul managerului stagiului, toate cele trei echipe participante au demonstrat omogenitate valorica, ceea ce a facut ca sesiunile teoretice si practice sa se desfasoare in conditii ideale.

Sedintele teoretice, cat si antrenamentele, au fost pe rand sustinute atat de reprezentanti ai FIRA-AER, cat si de antrenorii celor trei tari, pentru a da sansa tuturor participantilor de a-si impartasi experienta in sportul cu balonul oval.

Au avut loc si meciuri intre cele trei echipe, o confruntare practica spre finalul stagiului, pentru a testa progresele datorate pregatirii specifice oferite.

Evaluarea juniorilor romani a fost una pozitiva. S-a spus ca acestia se prezinta bine in dueluri individuale, sunt rapizi si tehnici.

Indicatiile in vederea imbunatatirii jocului se refera in principal la dificultatile demonstrate in organizarea colectiva, fie a apararii, fie  a atacului.

Si antrenorii care i-au insotit pe juniori, si care-i si pregatesc pe unii dintre ei, au primit tot o nota buna.

Acestia au fost evaluati ca buni profesionisti, insa uneori prea detaliati in explicatii. Au primit voturi atat pentru managerierea echilibrata a sedintelor teoretice, cat si pentru implicarea activa in antrenamente, cu evidentierea unor faze de joc in corelatie cu aspectele teoretice.

Nu in ultimul rand arbitrii au intregit buna impresie a delegatiei Romaniei. Toti cei cinci „judecatori” au demonstrat potential real de dezvoltare in domeniu, viteza de reactie si coerenta rationala la nivel decizional.

1,539 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response