Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Meci de fotbalo-rugby in Franta

21 iulie 2013 INTERNATIONAL, Stiri
Marseille si Toulon.

Marseille si Toulon.

Nu mai putin de 13.000 de spectatori s-au adunat in tribunele stadionului Mayol din Toulon pentru a sprijini o cauza nobila.

Impartasind acelasi scop, in teren au evoluat rugbystii de la RC Toulon si fotbalistii de la Olympique Marseille.

Meciul a fost unul inedit, un hibrid inventat special pentru aceasta ocazie, in care fiecare repriza a corespuns unuia dintre sporturile – mama ale celor de pe gazon.

S-a jucat intai fotbal, iar in cea de a doua jumatate rugby, echipele fiind mixte, alcatuite atat din sportivi ai balonului oval, cat si din cei ai balonului rotund.

Pana si arbitrajul a respectat aceeasi formula, judecatori fiind un fotbalist, faimosul Eric Cantona si o legenda a rugbyului francez,  fostul antrenor al nationalei, Marc Lievremont.

Fondurile stranse cu ocazia acestui eveniment sunt destinate asociatiei portarului Pascal Olmeta. Organizatia “Un zambet, o speranta pentru viata” isi propune alinarea suferintei copiilor bolnavi si a familiilor acestora.

Spre surprinderea tuturor, una dintre cele mai spectaculoase faze rugbystice ale meciului i-a apartinut lui Cantona, autor al unei lovituri cu balonul oval in transversala portii de fotbal.

foto: leparisiene.fr

2,199 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Elena 3 octombrie 2013 at 9:18

    P.s. imi plac mult cartile cotndaame de voi si daaa, aveti mare dreptate cu grabitu. mi-am comandat si eu vreo 3 carti ( mai demult) de la Sinziana si credeti-ma ca abia le-am obtinut, pentru ca, intr-adevar este bataie mare, cartile fiind intr-o stare perfecta la un pret redus 🙂

Leave A Response