Friday 22nd May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Chiefs si Brumbies s-au calificat in finala Super Rugby

28 iulie 2013 SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

In prima semifinala a Super Rugby, la Hamilton, Chiefs si Crusaders s-au intalnit reeditand de fapt penultimul act din sezonul trecut.

Atunci Chiefs s-au impus cu 20-17 avandu-l in componenta si pe Sonny Bill Williams pentru a se califica in finala si a cuceri primul titlu din istorie.

De aceasta data Crusaders au trait cu speranta unui success doar o repriza, atunci cand dupa primle 40 de minute au condus cu 9-3, Carter reusind trei lovituri de pedepasa in timp ce Cruden a avut o singura tentativa de tinta reusita.

In repriza secunda campionii en-titre au avut nevoie de doar cinci minute pentru a intoarce rezultatul si mai mult chiar de a se desprinde la un ecart de 11 puncte. Masaga si Cruden au culcat cate o data balonul in terenul de tinta la cruciatilor si Chiefs conduceau cu 20-9.

Crusaders au replicat repede si un eseu a lui Dagg, transformat de Carter a dus scorul la 20-16. Ros-negrii insa nu au mai izbutit pana la final decat concretizarea unei penalitati prin Carter iar Chiefs s-au impus cu 20-19.

In cealalta semifinala Brumbies au castigat la Pretoria in fata lui Bulls dupa o partida spectaculoasa si dramatica.

Australienii au condus constant pana in mintul 75 atunci cand Bulls au reusit sa intoarca rezulatul de pe tabela de marcaj, pentru ca in ultimul minut Brumbies sa-si asigure locul in finala Super Rugby.

Englebrecht cu un eseu si M.Steyn cu sase lovituri de pedeapsa au facut ca tabela sa indice 23-19 cu cinci minute inainte de final, Mogg reusind un eseu, Leali’ifano o transformare si patru penaliati pentru Brumbies.

Lovitura decisiva a dat-o centrul australienilor Kuridrani cu un eseu marcat in minutul 79, tranformarea apartinandu-i lui Leali’ifano, iar Brumbies s-au impus cu rezultatul de 26-23.

Finala Super Rugby se va disputa pe 3 august la Hamilton intre Chiefs si Brumbies, neozeelandezii avand dreptul de a disputa ultimul act al competitiei pe propriul teren deoarece in sezonul regulat au terminat pe prima pozitie iar Brumbies pe cea de-a treia.

1,405 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response