Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Chiefs si-au aparat titlul in Super Rugby

3 august 2013 SUPER XV
Chiefs si-au aparat titul.

Chiefs si-au aparat titul.

Disputat la Hamilton, pe Waikato Stadium, finala Super Rugby editia 2013 a revenit neozeelandezilor de la Chiefs care au reusit astfel sa-si apere titlul cucerit cu o editie in urma.

Desi au evoluat in fata propriilor suporteri, Chiefs au trebuit sa se intrebuinteze serios in fata australienilor de la Brumbies si mai ales a centrului acestora Christian Leali’ifano care putea transforma disputa intr-un one man show, fiind marcatorul tuturor punctelor echipei sale.

Brumbies au punctat primii prin Leali’ifano care in minutele 5 si 7 a concretizat doua lovituri de pedeapsa, pentru ca in minutul 20 ecartul lui Brumbies sa creasca la 9-0, acelasi jucator mai evidentiindu-se o data in fata butului.

Aaron Cruden a demonstrat insa ca este un rival serios pe postul de uvertura in nationala All Blacks pentru Daniel Carter si din trei tentative de tinta a adus egalitatea pe tabela de marcaj.

La pauza cei care au intrat in avantaj au fost australienii pentru ca dupa o interceptie Leali’ifano a marcat prima incercare a partidei, tot el imbogatind zestrea de puncte a lui Brumbies prin transformarea eseului.

Pana la mijlocul reprizei secunde Brumbies au ramas in avantaj, Leali’ifano concretizand alte doua penaliati iar Cruden una pentru campionii en-titre.

Chiefs a inceput sa preseze tot mai mult in finalul jocului si in ciuda eforturilor inaintarii lui Brumbies de a se apara, flankerul Liam Messam a gasit bresa si marcat primul eseu neozeelandez.

Cu zece minute inainte de final Chiefs au reusit sa intoarca rezulatul, Robbie Robinson intrat in locul fundasului Gareth Anscombe marcand cea de-a doua incercare a sefilor, transformarea lui Cruden facand ca tabela de marcaj sa arate: Chiefs-Brumbies 24-22.

Cruden a mai punctat o data din lovitura de pedeapsa, iar Chiefs s-au impus cu 27-22 cucerind pentru a doua oara consecutiva titlul de campioana in Super Rugby.

1,550 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response