Friday 27th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vineri se va da startul in Currie Cup editia 2013

9 august 2013 CURRIE CUP
Currie Cup.

Currie Cup.

Cea mai importanta competitie la nivel de cluburi din Africa de Sud, Currie Cup Premier Division a ajuns la editia cu numarul 74, noul sezon urmand a incepe vineri cu partida dintre Natal Sharks si Griquas.

Currie Cup este cea mai veche competitie rezervata provinciilor din lumea rugby-ului, prima editie disputandu-se in anul 1889 si incheiata cu triumful celor de la Western Province.

Incepand din 2011, Currie Cup se desfasoara pe doua esaloane valorice, din prima facand parte sase echipe si anume: Blue Bulls, Free State Cheetahs, Golden Lions, Griquas, Natal Sharks si Western Province.

Sistemul de disputare al competitiei cuprinde un sezon regulat cu partide tur-retur, dupa care primele patru se califica in semifinale continuand lupta pentru titlul de campioana, ultima clasata urmand a juca o partida de baraj pentru supravietuire, respectiv promovare, tur-retur, impotriva primei clasate din esalonul secund.

Sezonul trecut, titlul a revenit celor de la Western Province care in sezonul regulat desi s-au clasat pe pozitia a treia au invins in finala pe Natal Sharks, cei care au terminat pe prima pozitie, chiar la Durban cu 25-18.

Free State Cheetahs s-au salvat de la retrogradare castigand ambele manse ale barajului cu prima clasata in First Division, East Province Kings.

Cea mai titrata echipa a competitiei este Western Province, cea care este principala furnizoare de jucatori pentru franciza Stormers din Super Rugby, si care de-a lungul anilor a cucerit 33 de trofee.

Prima etapa a Currie Cup editia 2013 se va disputa dupa urmatorul program:
9 august: Natal Sharks-Griquas
10 august: Gloden Lions-Free State Cheetahs
10 august: Western Provice-Blue Bulls

foto: www.superxv.com

1,389 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response