Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stephen Hihetah a ratat un trial la fotbal si a ajuns la rugby

11 august 2013 7's Men, First XV
Stephen Hihetah.

Stephen Hihetah.

De curand, Stephen Hihetah a acordat un amplu interviu pentru revista UK Rugby 7s, jucatorul avand la origini mama romanca si tata ghanez, debutand pentru Stejari la IRB Nations Cup.

Nascut in Anglia la Brent, Hihetah si-a dorit initial sa practice fotbalul, destinul insa a vrut altfel si pentru ca si-a uitat echipamentul acasa a ajuns la rugby, iar acum crede ca aceasta a fost marea lui sansa.

O sansa ca aceea pe care a primit-o cu ocazia turnelui Bournemouth 7s la care a participat alaturi de echipa sa de club si in care a intalnit Bucharest Sevens. Atunci Hihetah s-a decis sa ia legatura cu cineva din staff-ul Romaniei.

Asa s-a ajuns ca Hihetah sa faca parte din echipa Romania 7s alaturi de care a participat la turneul FIRA-AER de la Lyon, de la care a ramas cu amintiri unice, fiind pentru prima data prezent la o competitie internationala.

Cel ajuns intre timp Fane Hihetah, spune ca participarea la FIRA-AER l-a facut sa dea tot ce are mai bun in el jucand cu o determinare si o motivatie aparte.

Lyonul a fost pentru Hihetah o alta poarta deschisa, de aceasta data catre rugby-ul in 15, fiind chemat de Lynn Howells sa evolueze pentru Stejari.

Debutul sau pentru Stejarii va ramane vesnic in amintirea lui Hihetah, pentru ca a coincis cu finala IRB Nations Cup castigata in fata Emerging Italy, o victorie incununata cu trofeul competitiei.

Desi pasul facut de la rugby-ul in 7 la cel in 15 nu a fost usor, Stephen “Fane” Hihetah crede ca poate face fata cu succes, caracteristicile sale de baza fiind forta si viteza pe faza de atac si agresivitatea in cea defensiva.

In prezent, desi se pregateste alaturi de echipa sa Pups, Hihetah spera ca pe viitor sa aiba sansa de a evolua la un nivel ridicat intr-o echipa de rugby in 15, unde sa-si poata testa adevaratele aptitudini si depasi propiile limite.

Desigur un alt vis al sau este acela ca alaturi de Romania 7s sa aiba sansa de a participa in 2016 la turneul de rugby in 7 din cadrul Jocurilor Olimpice ce vor avea loc in Rio de Janeiro.

Mai multe foto aici

2,591 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response