Saturday 28th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Hotararile Biroului Federal din data de 14 august 2013

14 august 2013 INTERN, Stiri
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.

Federatia Romana de Rugby.

Biroul Federal s-a intrunit astazi, 14 august 2013 si s-au hotarat urmatoarele:

1. Au fost aprobate Manualele de turneu pentru sezonul competitional 2013/2014 la categoriile de varsta DNJ U16 rugby in 15, DNJ U16 rugby in 7, DNJ U17 rugby in 15, DNJ U18 rugby in 15, DNJ U19 rugby in 15, DNJ U19 rugby in 7.

2. Membrii Biroului Federal au hotarat achitarea penalitatii pecuniare a CS Navodari, repartizata in doua transe egale. Suma integrala va fi platita inainte de ultimul meci din actualul sezon competitional.

3 . A fost aprobata afilierea provizorie a AJR Ilfov.

4. A fost aprobata afilierea provizorie a CS Rugby Sacele.

5. A fost aprobata afilierea provizorie a AS Industria Sarmei 1921 Campia Turzii.

6. Au aprobat solicitarea CS Dinamo Bucuresti de legitimare a jucatorului Ian Perkins, cetatean englez, in perioada intersezon, fara plata taxelor aferente, cu doua conditii:
– cartea verde sa ateste faptul ca jucatorul nu a fost legitimat niciodata
– achitarea taxei de 5.000 RON

7. A fost aprobata solicitarea CS Cleopatra Mamaia de preluare a echipei de juniori U18, legitimati la CFR Gheorghe Duca Constanta, fara achitarea taxelor de transfer.

8. Au hotarat achitarea penalitatii pecuniare a RCJ Farul Constanta, repartizata in doua transe egale. Suma integrala va fi platita inainte de ultimul meci din actualul sezon competitional al echipei de seniori Farul Constanta, participanta in SuperLiga CEC Bank, editia 2013.

9. Au hotarat achitarea penalitatii pecuniare a CS Stiinta Petrosani, repartizata in doua transe egale. Suma integrala va fi platita inainte de ultimul meci din actualul sezon competitional.

10. Au respins solicitarea RCM Timisoara de a folosi la meciurile din Cupa Romaniei mai mult de 10 jucatori straini.

11. Au hotarat dictarea unui avertisment clubului RCJ Farul Constanta, ca urmare a incidentelor petrecute la etapa din data de 24 iulie 2013, la meciul RCJ Farul Constanta-CSA Steaua Bucuresti.

12. Au hotarat ridicarea suspendarii sportivului Dico Mihai, avand in vedere ca acesta a efectuat mai mult de jumatate din pedeapsa prin oficierea, ca arbitru, la mai multe turnee de copii, conform rapoartelor de arbitraj.

13. A fost aprobata solicitarea AS Rugby Club Ariesul de preluare a echipei de juniori U18, fara achitarea taxelor de transfer, de catre A.S. Industria Sarmei 1921 Campia Turzii.

14. Biroul Federal a aprobat ridicarea suspendarii jucatorilor Pahonea Ionut, Borcea Laurentiu si Tercu Ciprian, legitimati ai RC Barlad. Din cele 10 etape primite ca suspendare, acestia au efectuat 7. De asemenea, nici unul dintre ei nu este recidivist.

15.Au avizat favorabil solicitarea CS Navodari de a deveni club formator, in urma protocolului incheiat cu RCJ Farul Constanta. Acest protocol va produce efecte, conform hotararii BF din 14.08.2013, din sezonul competitional 2014.

16. Au respins completarea Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Rugby cu un nou articol ce prevedea: „Legitimarea unui jucator strain cu respectarea prevederilor 13-16 se poate face si in perioada intersezon in urmatoarele conditii:

– Jucatorul sa aiba varsta de maximum 21 de ani impliniti

– Jucatorul sa fie inscris la o universitate/facultate din Romania, certificand acest statut printr-o adeverinta eliberata de unitatea de invatamant superior”.

17. Membrii Biroului Federal au fost de acord cu modificarile art. 29 din Regulamentul Disciplinar al FRR care prevede „Aruncarea cu pietre, obiecte, sticle etc. in incinta terenului de joc aduce ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu pentru minimum petru etape si opt etape in cazul recidivei. De asemenea, trei noi articole au fost introduse:

– „Aruncarea cu petarde, fumigene in incinta suprafetei de joc atrage o penalitate de minimum 2.000 lei si 4.000 lei in cazul recidivei”.

– „Aruncarea cu pietre, obiecte, sticle, peturi etc. in incinta suprafetei de joc, fara lovirea jucatorilor si oficialilor de joc atrage interzicerea participarii spectatorilor in jocurile disputate pe teren propriu pentru minimum doua etape si o penalitate de minimum 2.000 lei (patru etape si minimum 4.000 lei pentru recidiva)”.

– „Aruncarea cu pietre, obiecte, sticle, peturi etc in incinta suprafetei de joc cu lovirea jucatorilor si oficialilor de joc atrage ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu pentru minimum patru etape si o penalizare de 4.000 lei (opt etape si 8.000 lei pentru recidiva)”.

18. Biroul Federal a aprobat schimbarea formatului Academiei de Rugby si desfasurarea urmatoarei promotii in perioada 23.09.2013 08.02.2014.

19. Membrii Biroului Federal au respins solicitarea de anulare a penalitatii pecuniare a domnului Mares Ionut, aceste fiind suspendat din activitate o perioada de doi ani si amendat cu suma de 3.000 lei pentru incidentele petrecute la turneul de Rugby7 la meciul dintre SCM Pitesti – RC Brasov si a mandatat pe domnii vicepresedinti George Boroi si Pompilie Bors sa efectueze un control la SCM Pitesti.

20. Membrii Biroului Federal au hotarat ca domnul Haralambie Dumitras sa preia prerogrativele functiei de antrenor federal interimar pentru o perioada nedeterminata, incepand cu data de 15.08.2013.

21. A fost aprobat formularul “Cerere revenire in campionatul intern”.

22. a) A fost aprobata solicitarea jucatorului Ion Florentin Cristian de esalonare a sanctiunii pecuniare.

b) Biroul Federal a aprobat ridicarea suspendarii jucatorilor Closca Gigi si Marin Marian, legitimati ai RCM Galati. Din cele 10 etape primite ca suspendare, acestia au efectuat 7. De asemenea, nici unul dintre ei nu este recidivist.

1,665 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response