Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon-Chiefs, o posibila disputa pentru suprematia mondiala la nivel de cluburi

28 august 2013 INTERNATIONAL, Stiri
Chiefs.

Chiefs.

Francezii de la Toulon au castigat anul acesta in premiera Heineken Cup, devenind astfel campionii emisferei de nord la nivel de cluburi, franciza neozeelandeza Chiefs impunandu-se in Super Rugby, fiind din acest punct de vedere campioana emisferei de sud.

Conform publicatei franceze Midi Olympique, sunt discutii in legatura cu disputarea unei partide intre cele doua echipe, in care sa se decida campioana lumii la nivel de cluburi.

Astfel, sub titulatura Cupa Mondiala a Cluburilor, anul viitor pe 2 februarie Toulon si Chiefs ar urma sa-si dispute suprematia mondiala. Exista doua locatii posibile ale partidei, Allianz Arena din Nisa, respectiv Stade Louis II din Monaco.

Data de 2 februarie a fost aleasa pentru ca in aceea perioada Top 14 se va afla in pauza competitionala, iar in emisfera de sud echipele sunt inca in pregatire pentru editia 2014 a Super Rugby.

Desi anumite trusturi media si-au aratat deja interesul pentru preluarea drepturilor de transmisie ale evenimentului, exista totusi un impediment. Conform presedintelui European Rugby Cup, Jean-Pierre Lux, deocamdata acest proiect este imposibil de realizat, dar interesul pentru acest eveniment ar putea schimba pozitia ERC fata de aparitia unei Cupe Mondiale a Cluburilor.

1,742 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response