Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cristi Petre capitan si in afara terenului la Nantes

1 septembrie 2013 INTERN
Cristi Petre va fi capitanul Romaniei

Cristi Petre

Cel mai selectionat jucator roman din toate timpurile, linia a doua Cristian Petre, a avut o pauza la capitolul convocari deoarece mai multe aspecte extrasportive au intervenit.

Astfel, bihoreanul de 34 de ani se poate lauda ca in familia sa a aparut un urmas, Alexander-Christian, care s-a nascut in luna februarie a acestui an.

Apoi, cu ajutorul unui prieten, rugbystul s-a lansat in lumea afacerilor. El conduce acum firma Teknoplastik, care se ocupa cu productia si comercializarea usilor si ferestrelor din PVC si aluminiu.

“De fapt, noi suntem o filiala a firmei mama, Plasttechnik, care are sediul la Cluj si se bazeaza pe serviciile a 87 de angajati. Nasii de cununie sunt detinatorii afacerii in Romania, iar acum am luat decizia de a ne extinde si in Franta”, a mai spus Petre.

Chiar daca acum este foarte atent la ceea ce inseamna un plan de afaceri sau cum se schimba un scutec, Petre nu a renuntat la sariturile in margine dupa balon. El evolueaza pentru Nantes, in Federale 2. Proiectul de viitor al echipei se construieste in jurul internationalului roman. Nantes doreste sa obtina doua promovari succesive, astfel ca in 2015 echipa sa fie prezenta in Pro D2.

“Cei de la club au mare incredere in mine. De aceea am fost numit capitan atat in teren, cat si in afara acestuia. Practic o e responsabilitate in plus, pentru ca orice problema extrasportiva au colegii mei, eu trebuie sa ii gasesc macar o rezolvare de moment si sa ajut pe fiecare. Dar imi place si cred ca ma prinde acest rol”, a mai spus Cristi Petre.

Totodata, jucatorul cu 93 de selectii in echipa nationala a Romaniei abia asteapta telegrama de convocare pentru jocurile test din luna noiembrie. El si-a propus sa joace pentru Stejari la a patra Cupa Mondiala a carierei, in 2015 si, implicit, sa depaseasca granita celor 100 de meciuri internationale.

La finalul discutiei, Cristi Petre a tinut sa transmita un mesaj de salut catre toti iubitorii sportului cu balonul oval din Romania.

2,851 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response