Sunday 25th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Otago au cedat Ranfurly Shield dupa numai o saptamana

1 septembrie 2013 ITM CUP
ITM Cup 2013.

ITM Cup 2013.

Runda a treia din ITM Cup a debutat cu partida dintre Wellington si North Harbour, iar ciuda diferentei de esalon valoric, galben-negrii au trebuit sa se intrebuinteasca serios pentru a obtine victoria.

Patru eseuri au reusit cei de la Wellington prin Ngatai dubla, TJ Perenara si Sopoaga, tot atatea fiind marcate si de oaspeti autori fiind Tuitavake, Tevita, Li si Saili, ambele echipe luand bonusul ofensiv.

Victoria cu rezultatul de 35-27 a fost asigurata pentru Wellington de Sopoaga care a facut diferenta cu cele trei transformari respectiv lovituri de pedepasa.

Oarecum ciudat la o distanta de trei zile Wellington au disputat inca o partida in cadrul aceleiasi etape, de acesta data Leii castigand mai lejer cu 42-15 tot in fata unei reprezentante din Championship, Manawatu.

R. Filipo cu o dubla, Hill, Bateman si Fa’atau au asigurat bonusul ofensiv, in timp ce pentru Manawatu, Stirzaker a inscris doua incercari, N.George o transformare si o penalitate.

In aceeasi situatie s-a aflat si North Harbour care dupa infrangerea suferita la Wellington, a primit pe propriul teren vizita celor de la Northland, partida disputandu-se in cadrul esalonului secund si terminandu-se la egalitate 33-33, dupa un eseu al gazdelor in minutul 77.

Manihera, Pleasants-Tate, Parsons si Tuitavake au marcat cate un eseu pentru North Harbour, trei reusite apartinand oaspetilor prin Caucaunibuca, Meltzer si Pryor.

Canterbury au obtinut cel mai consistent succes invingand pe Waikato cu 47-10, ros-negrii marcand nu mai putin de spate eseuri prin Keresoma dubla, Funnell, A. Whitelock, G. Whitelock, Slade si Osborne, trei dintre acestea venind in ultimele opt minute. Pentru Waikato, Mitchell a marcat o incercare iar Hawera o transformare si o penalitate.

Counties Manukau au pierdut oarecum surprinzator pe propriul teren in fata lui Tasman din Championship. Echipa lui Tana Umaga a cedat cu 40-20, Pulu si Aki marcand cate o incercare, in timp ce oaspetii au plecat cu bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri reusite de Squire, Christie, Fonotia si T.Marshall.

Auckland au luat bonusul ofensiv din partida cu Bay of Plenty, disputata pe propriul teren, dupa o victorie cu 32-17 si patru eseuri semnate de Fekitoa, Braid, Moala si Parkes, punctele vizitatorilor fiind reusite de Sitauti un eseu si Ripia patru penalitati.

Taranaki a obtinut prima victorie din acest sezon castigand pe terenul celor de la Southland, echipa din al doilea esalon valoric. Gazdele au punctat prin Cornforth eseu, S. Eade doua penalitati si McKenzie penalitate, victoria galben-negrilor venind din cele doua eseuri semnate de Ormond si Tuifua la care s-au adaugat o transformare si o penalitate reusite de A. Taylor.

Otago dupa numai o saptamana a cedat trofeul Ranfurly Shield celor de la Hawke’s Bay , cele doua echipe evoluand in esalonul secund al ITM Cup.

Hawke’s Bay care cucerisera Ranfurly Shiled pentru ultima data in 1966, au controlat jocul si au condus cu 20-9, Otago revenind cu doua incercari, ultima in minutul 73 care a facut ca partida sa aiba un final incandescent.

Otago-Hawke’s Bay s-a terminat cu rezulatul de 19-20, Spence si Popoali’i macand cate un eseu pentru gazde in tmp ce victoria oaspetilor a venit dupa eseurile lui Veainu si Ihaia West, ultimul evidentiindu-se si in fata buturilor cu doua transformari si tot atatea lovituri de pedepsa.

Clasament:
2013 ITM Cup Premiership

1. Wellington – 20 puncte

2. Canterbury – 14 puncte

3. Auckland – 14 puncte

4. Bay of Plenty – 5 puncte

5. Waikato – 5 puncte

6. Taranaki – 4 puncte

2013 ITM Cup Championship

1. Hawke’s Bay – 10 puncte

2. Tasman – 9 puncte

3. Otago – 9 puncte

4. Northland – 7 puncte

5. Southland – 2 puncte

6. Manawatu – 1 punct

Urmatoarea etapa se va disputa intre 4 si 8 septembrie dupa programul:

Auckland-Counties Manukau
Bay of Plenty-Canterbury
Southland-Waikato
Tasman-Otago
Taranaki-Auckland
Hawke’s Bay-Counties Manukau
Manawatu-Noth Harbour
Northland-Wellington

2,014 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response