Thursday 14th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Curs pentru formatori arbitri

6 septembrie 2013 ARBITRAJ
Curs formatori arbitraj.

Curs formatori arbitraj.

Arbitrii romani vor avea ocazia de a participa la un curs prin care sa devina antrenori pentru oficiali de joc. Cursul va avea loc la sediul Federatiei Romane de Rugby in perioada 7-8 septembrie si-l avea ca lector pe Directorul de Dezvoltare al IRB pentru arbitri, Bernd Gabbei.

Cursantii corespund diverselor zone geografice: Bargaunas George (Muntenia), Toma Valeriu (Muntenia), Lazar Valeriu (Moldova Nord), Gordin Doru (Moldova Sud), Frasineanu Danut (Muntenia), Bodea Ionut (Moldova Sud), Diaconescu Robert (Dobrogea), Sabau Gheorghe (Transilvania), Iordachescu Vlad (Muntenia).

Formarea va avea o componenta teoretica, predata maine intre orele 14:00 si 18:00, ei urmandu-i o ora de exercitii practice si o ora de discutii libere. Duminica participantii se vor intruni la ora pranzului pentru a schita concluziile intalnirii.

Vizita oficialului IRB are si un scop adiacent, acela de a observa prestatiile a doi arbitri cu potential, care sunt desemnati sa judece doua partide in acest sfarsit de saptamana.

Primul dintre ei, Robert Diaconescu, va oficia la partida din 7 septembrie dintre RC Stejarul Buzau si CS Poli Agro Iasi din Divizia Nationala de Seniori. Cel de al doilea este Ionut Bodea, care va fi prezent la partida din 8 septembrie avandu-i protagonisti pe CSM Bucuresti si Universitatea Cluj, parte a etapei cu numarul XX a SuperLigii CEC Bank.

Cei doi vor fi evaluati in vederea participarii la un curs de specializare programat sa se desfasoare anul viitor in Africa de Sud.

 

2,663 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response