Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Liga Celtica a debutat cu o infrangere surprinzatoare a lui Ulster

8 septembrie 2013 PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Ulster, echipa care in sezonul trecut a terminat pe prima pozitie sezonul regulat pentru a disputa apoi finala, a cedat pe terenul galezilor de la Newport cu rezulatul de 15-8.

Desi nord-irlandezii au inceput mai bine disputa cu eseul lui Wilson si penalitatea lui P. Jackson, galezii s-au impus gratie punctelor semnate de Tovey, cel care a concretizat patru penalitati izbutind si un dropgol.

Leinster, campionii en-titre, au inceput in forta noul sezon reusind o victorie cu bonus ofensiv pe terenul galezilor de la Scarlets, rezultat 42-19.

Cinci eseuri au fost reusite de irlandezi prin Moore, Murphy, Hudson, Gopperth si D. Kearney, Gopperth evidentiindu-se si in fata buturilor cu patru transformari si trei penalitati.

In replica, Scarlets a punctat prin eseul lui McCusker, transformat de Shingler care a concretizat si patru penalitati.

Glasgow Warriors si Cardiff Blues au mers umar la umar pana cu zece minute inainte de finalul partidei, atunci cand un eseu a lui Seymour a decis victoria scotienilor cu rezultatul de 22-15. A fost singura incercare a partidei, restul punctelor venind din tentative de tinta. R. Jackson cu o transformare si o penalitate, Weight doua penalitati si Bennett, tot doua penalitati, au semnat restul punctelor pentru scotieni, Patchell marcand pentru Cardiff din patru penalitati si un dropgol.

Connacht au dispus de Zebre, italienii aflati la al doilea sezon in Liga Celtica nereusind inca sa cunoasca gustul victoriei.

Irlandezii au ratat de putin bonusul ofensiv marcand doar trei eseuri prin White, Healy si Carr in timp ce Zebre cu un eseu semnat Manici si o transformare, respectiv trei penalitati ale lui Orquera nu au reusit sa obtina bonusul defensiv cedand cu 25-16.

Nici cealalta echipa italiana din Liga Celtica nu a avut mai mult succes la debutul in noul sezon, Treviso pierzand pe propriul teren in fata lui Ospreys cu rezultatul de 24-19.

Baldwin si John au inscris cate un eseu pentru galezi, Biggar punctand dintr-o transfromare, doua penalitati si doua dropgoluri, punctele italienilor fiind marcate de Favaro eseu, Di Bernardo transformare respectiv patru penalitati.

Munster si Edinburgh s-au duelat intr-o partida cu sapte eseuri, cinci fiind reusite de irlandezi doua de catre scotieni, irlandezii impunandu-se cu rezultatul de 34-23. Armata rosie a luat si bonusul ofensiv asigurat de reusitele in terenul de tinta ale lui Hurley, Coughlan, Cronin, Dineen si Hanrahan in timp ce pentru Edinburgh De Luca si Jones au semnat cate o incercare. Partida l-a avut ca arbitru de centru pe italo-romanul Marius Mitrea.

Clasament:
1. Leinster-5p
2. Munster-5p
3. Connacht-4p
4. Glasgow-4p
5. Newport-4p
6. Ospreys-4p
7. Treviso-1p
8. Ulster-1p
9. Cardiff-1p
10 .Zebre-0p
11. Edinburgh-0p
12. Scarlets-0p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 13 si 14 septembrie dupa programul:
Cardiff Blues-Connacht
Ulster-Galsgow
Zebre-Munster
Edinburgh-Newport
Leinster-Ospreys
Scarlets-Treviso

1,386 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response