Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Western Province au castigat derby-ul cu Sharks si sunt lideri in Currie Cup

8 septembrie 2013 CURRIE CUP
Currie Cup.

Currie Cup.

Disputat la Cape Town, derby-ul etapei a cincea din Currie Cup dintre Western Province si Natal Sharks a revenit campionilor en-titre care s-au impus cu rezultatul de 25-19.

Desi ambele echipe au marcat cate trei incercari, succesul celor de la Western Province a fost asigurat de precizia in fata buturilor acolo unde Coleman si Van Aswegen au reusit doua transformari si doua penalitati pentru invingatori fata de cele doua transformari ale lui Zeilinga in contul lui Sharks.

Eseurile partidei au fost semnate de Kolbe, Aplon si De Jongh in contul campionilor respectiv Mvovo, Botes si Cooper pentru rechini, prin succesul reusit Western Province preluand sefia clasamentului Currie Cup.

Golden Lions au revenit de la scorul de 30-24 pentru Griquas si s-au impus pe terenul acestora cu 38-32 in final chiar daca au evoluat in inferioritate numerica, Volmink primind cartonas galben.

A fost o partida in care s-au marcat zece eseuri, patru pentru Griquas, autori Greeff, Mnisi, Stemmet si Vermeulen, sase fiind izbutite de Lions prin A. Coetzee, R. Coetzeee, Van der Merwe, Volmink, Boshoff si Kriel, in urma infrangerii Griquas coborand pe ultima treapta a clasamentului.

De infrangerea celor de la Griquas au profitat Blue Bulls care au castigat cu 26-10 in fata lui Cheetahs, parasind ultima pozitie din clasament. Daca la eseuri a fost egalitate, Willemse si Liebenberg marcand pentru Bulls iar Smith si Watts pentru Cheetahs, rezultatul final a fost stabilit de reusitele lui Pollard, autor a doua transformari si patru lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1.Western Province-16p
2.Natal Sharks-15
3.Golden Lions-14p
4.Free State Cheaths-12p
5.Blue Bulls-10p
6.Griquas-8p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 13 si 14 septembrie dupa programul:
Cheetahs-Lions
Griquas-Sharks
Bulls-Western Province

1,780 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response