Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Doua victorii pentru romanii din Federale 1 la debut

10 septembrie 2013 INTERNATIONAL
Petru Balan (ROC La Voulte).

Petru Balan (ROC La Voulte).

La sfarsitul saptamanii trecute s-a dat startul in Federale 1, cel de-al treilea esalon valoric al rugby-ului francez, competitie la finalul careia cele mai valoroase doua echipe vor promova in Pro D2, castigatoarea finalei fiind recompensata cu trofeul Jean Prat.

In Federale 1 activeaza 40 de echipe impartite in patru grupe a cate zece, primele patru din fiecare grupa calificandu-se pentru Play-Off, unde urmeaza lupta eliminatorie pentru promovarea in Pro D2.

In prima grupa, St. Jean D’Angley a debutat cu dreptul obtinand o victorie cu rezultatul de 19-15 in fata celor de la Cognac, succes la care si-au adus aportul Filip Lazar, Silviu Vasiliu si Marian Mitu, Laurent Giucal nefiind inclus in lot din cauza unei accidentari.

Dupa o partida dificila, St. Jean D’Angely s-a impus, dar asa cum o recunostea Filip Lazar, echipa mai are mult de muncit atat in ceea ce priveste faza ofensiva cat si cea defensiva.

Tot in prima grupa, St. Nazaire, fara Mihai Macovei in lot a cedat pe propriul teren cu un rezultat sever 50-21 in fata celor de la Massy.

In grupa a doua toate cele trei echipe la care evolueaza romani au pierdut. Astfel, ROC La Voulte cu Petru Balan si Alexandru Manta pe teren au cedat pe propriul teren cu 22-16 in fata lui La Seyne, in timp ce Macon cu Cezar Popescu intrat in minutul 50 au pierdut la Annecy cu 14-10.

Cu infrangere a debutat si echipa lui Cristi Munteanu, Romans, care a pierdut la Chambery cu 24-20, jucatorul roman insa nefiind convocat pentru aceasta disputa.

Adrian Marei s-a impus in fata lui Ionel Badiu, Limoges castigand pe propriul teren disputa cu Rodez, rezultat 29-22 intr-o partida contand pentru grupa a treia, ambii jucatori romani fiind titulari pentru echipele lor de club.

In aceeasi grupa a treia Tulle a cedat pe terenul lui Lavaur cu rezultatul de 32-12, Ionut Florea intrand din postura de rezerva.

Evoluand in grupa a patra, Valence D’Agen si Castanet, echipele la care sunt legitimati Andrei Gorcioaia respectiv Mihai Bageag, au pierdut, prima la Tyrosse cu 29-17, cea de-a doua la Blagnac cu 31-26, cei doi jucatori romani fiind titulari pentru echipele la care sunt inregimentati.

foto: www.ledauphine.com

1,965 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response