Monday 01st June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Octavian Morariu este membru CIO

10 septembrie 2013 INTERNATIONAL
Octavian Morariu.

Octavian Morariu.

Mare victorie a miscarii olimpice de la noi! Dupa 15 de ani, Romania are din nou un reprezentant in cadrul Comitetului International Olimpic (CIO).

La Buenos Aires (Argentina), unde au avut loc intalnirea Biroului Executiv al CIO si cea de-a 125-a Sesiune a CIO, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a fost confirmat ca membru al Comitetului International Olimpic (CIO), cu 73 voturi “pentru”si 14 “impotriva”.

Presedintele COSR Octavian Morariu a devenit astfel cel de-al patrulea roman membru al CIO, dupa printul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino si Alexandru Siperco.

Ultimul roman membrul al CIO, Alexandru Siperco, s-a bucurat de aceasta onoare timp de 43 de ani, din 1955, pana la moartea sa, in 1998.

George Ghe. Bibescu, primul roman membru al CIO , a facut parte doi ani din organizatia olimpica internationala, din 1899 si 1901, chiar inainte de infiintarea forului olimpic national in 1924.

George Alexandro Plagino, primul sportiv roman participant la Jocurile Olimpice moderne, la Paris in 1900, a fost ales ca membru CIO in 1908 in cadrul Sesiunii de la Londra, dar a fost retras de autoritatile comuniste in februarie 1948.

In cadrul reuniunii olimpice de la Buenos Aires, alaturi de Octavian Morariu au mai devenit membri CIO: Alexander Zhukov – presedintele Comitetului Olimpic din Rusia, Lawrence Probst III – presedintele Comitetului Olimpic din Statele Unite ale Americii, Camiel Eurlings – candidat dupa ce printul Willem Alexander a urcat pe tronul regatului Olandei renuntand la calitatea de membru CIO, Paul Kibii Tergat – fostul atlet kenian, Bernard Rajzman – presedintele Comisiei Nationale a sportivilor din Brazilia, Dagmawit Girmay Berhane – secretarul general al Comitetului Olimpic din Etiopia, Stefan Holm – fostul atlet suedez, Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski – actrita si moderator tv in Filipine.

sursa: www.cosr.ro

2,232 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response