Wednesday 08th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Crioterapie la Campionatul European de Rugby 7

13 septembrie 2013 7's GPS, Stiri
Cryo 6.

Cryo 6.

Pentru ca Bucurestiul gazduieste din nou un turneu de mare anvergura (finala Campionatului European de Rugby 7) si serviciile puse la dispozitia participantilor sunt de cea mai inalta calitate.

In weekend-ul 21-22 septembrie cele mai bune 12 echipe ale Europei vin sa obtina un loc cat mai bun pe Stadionul National “Arcul de Triumf”.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor specifice ale rugbystilor dupa efortul imens depus intr-un meci international, cei de la Centrul Medical Cutera vor amenaja la sediul Federatiei Romane de Rugby o locatie pentru crioterapie, dotata cu unul din cele mai performante aparate de pe piata.

Cryo 6, produs de compania germana Zimmer este un echipament de crioterapie cu aer uscat gandit in primul rand pentru activitatea fizica intensa. Util de asemenea si in cazul afectiunilor reumatologice, aparatul asigura un flux de aer rece (-30 grade Celsius) constant ca temperatura si focusat cu ajutorul bratului reglabil exact pe zonele cheie care raspund stimularii crio si presoterapiei.

Beneficiile utilizarii lui Cryo 6 sunt multiple si depind de momentul in care este aplicata aceasta forma de crioterapie focusata. Astfel, daca terapia este aplicata inaintea unei confruntari sportive, ea foloseste in atenuarea durerii resimtite la nivel muscular, favorizand atingerea potentialului maxim in teren. In cazul in care se intervine pe parcursul exercitiului de efort, de exemplu in pauza dintre cele doua reprize, Cryo 6 este util pentru a limita efectele unei eventuale accidentari, reducand atat durerea cat si manifestarile locale (echimoze, edeme, s.a.). Eficienta aparatului de crioterapie produs de Zimmer este dovedita si in profilaxia de dupa efort, inainte ca simptomatologia specifica sa-si faca simtita prezenta.

Practic, crioterapia in genere si cea cu aer uscat in special, actioneaza pe doua directii esentiale, indicata fiind in special in medicina sportiva. Pe de o parte reduce durerea, intrucat inhiba nociceptorii care o genereaza, scade in acelasi timp si viteza de conducere nervoasa si stimuleaza eliberarea neurotransmitatorilor. Pe de alta parte exista beneficii vizibile la nivel local – sunt diminuate inflamatiile si echimozele, reducandu-se activitatea metabolica locala si redandu-se mobilitatea zonei.

Medical vorbind, Cryo 6 este eficient in cazul artritelor (inclusiv reumatoide), bursitelor, tendinitelor, tendosinovitelor, miozitelor, fibrozelor, contracturilor/rupturilor/intinderilor musculare. Aparatul va fi disponibil tuturor sportivilor participanti la Campionatul European de Rugby 7 pe tot parcursul competitiei.

Acelasi echipament poate fi gasit in Centrul Medical Cutera, unde mai puteti beneficia de terapii cu enPuls (unde de soc radiale), Cutera GenNail (laser NdYAG) si tratament de regenerare tisulara cu PRP (plasma autologa).

2,962 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response