Friday 30th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

O etapa a gazdelor in ITM Cup

15 septembrie 2013 ITM CUP
ITM Cup 2013.

ITM Cup 2013.

Etapa a cincea din ITM Cup a debutat cu un succes al celor de la Taranaki in fata lui Hawke’s Bay cu rezultatul de 23-10, gazdele fiind la al doilea succes stagional, oaspetii la cea de-a trei infrangere.

Nicuna dintre echipe nu s-a ales cu puncte bonus, Gibson-Park si Peleseuma marcand cate un eseu pentru Taranaki, Arkins pentru Hawke’s Bay.

Wellington continua sa fie lideri in Premiership dupa victoria obtinuta cu 33-16 in fata lui Bay of Plenty, un succes fara bonus ofensiv insa, Toomaga-Allen, Bateman si Treeby semnand cate un eseu, Sopoaga trei transformari si patru penalitati.

In replica oaspetii au punctat prin D. Thomas eseu si Ripia o transformare respectiv trei lovituri de pedeapsa.

Intr-o disputa contand pentru Championship, Manawatu au invins pe Southland cu 27-17, Emery, Wharewera si Stone marcand cate un eseu pentru invingatori, Hadie si Boys pentru invinsi. In fata butului s-au evidentiat Te Rure de la Manawatu cu trei transformari si doua penalitati iar de la Southland, McKenzie si Eade cu doua transformari si o penalitate.

North Harbour au invins pe Tasman cu rezultatul de 23-12, in Championship si astfel Makos au pierdut prima pozitie a clasamentului.

Doar gazdele au reusit sa inscrie eseuri prin Afeaki si Saili in timp ce punctele vizitatorilor au fost reusite de Banks din patru lovituri de pedeapsa.

Auckland au suferit prima infrangere la Hamilton acolo unde au cedat in fata lui Waikato cu rezultatul de 42-24. Sase eseuri au inscris gazdele prin Weber dubla, Grice, Hawera, Masirewa si Renata, ultimul transformand toate reusitele din terenul de tinta.

Auckland s-au ales si ei cu bonusul ofensiv dupa cele patru eseuri marcate de Parkes, Tuipulotu, Aso si Moli.

Canterbury au castigat cu bonus ofensiv in fata lui Otago rezultatul final fiind 32-22. A. Whitelock, T. Taylor, Flynn si Fa’ainu au marcat eseurile pentru ros-negri, T. Taylor, cel care a debutat si pentru All Blacks marcand din alte trei transformari respectiv doua penalitati. Pentru Otago, Fuatai a marcat un eseu, H. Parker o transformare si cinci penalitati.

Counties Manukau au pastrat Ranfurly Shield reusind sa-i zdrobeasca pe cei de la Taranaki cu rezultatul de 44-7. Eseurile lui Halai, Elliot, Tupou, Hancy si Lee-Lo au asigurat bonusul ofensiv pentru echipa lui Tana Umaga in timp ce punctele de onoare ale invinsilor le-au reusit Carmichael eseu respectiv Waaka transformare.

Hawke’s Bay sunt lideri in Championship dupa succesul cu 31-26 in fata lui Northland, profitand si de infrangerea celor de la Tasman la North Harbour. Guilford, Veainu si Buckman au marcat eseurile invingatorilor, Paringatai si Griffin pe ale invinsilor, Northland obtinand punctul bonus defensiv.

Clasament:

Premiership
1.Wellington-29p
2.Canterbury-24p
3.Auckland-24p
4.Counties Manukau-15p
5.Waikato-11p
6.Taranaki-8p
7.Bay of Plenty-5p

Championship
1.Hawke’s Bay-15p
2.Tasman-14p
3.Otago-9p
4.Manawatu-9p
5.North Harbour-9p
6.Northland-7p
7.Southland-6p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 18 si 22 septembrie dupa programul:
Bay of Plenty-Southland
Auckland-Northland
Otago-Manawatu
Counties Manukau-Waikato
Wellington-Canterbury
Taranaki-Bay of Plenty
Tasman-Hawke’s Bay
Southland-North Harbour

1,996 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response