Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

O etapa nebuna in Liga Celtica

15 septembrie 2013 PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Ulster au suferit a doua infrangere consecutiva cedand la Belfast cu 13-12 in fata scotienilor de la Glasgow Warriors dupa un eseu venit in minutul 80.

P. Jackson a concretizat patru penalitati, Hogg doua si in ultimul minut al partidei Ulster conduceau cu 12-6, pentru ca sa vina un eseu a lui Eddie transformat de Hogg si Glasgow sa se impuna dramatic pe Ravenhill Stadium.

Zebre au facut o prima repriza de exceptie, italienii conducand la pauza cu 18-9 in fata lui Munster si sperau ca vor obtine prima victorie din istoria participarilor in Liga Celtica.

Nu avea sa fie asa pentru ca armata rosie a revenit in partea secunda luand si bonusul ofensiv dupa patru eseuri marcate de Stander dubla, Butler si Keatley, Hanrahan semnand trei transformari si cinci lovituri de pedeapsa. Punctele italienilor au fost reusite de Orquera si Manici incercari, Orquera reusind si o transformare respectiv trei penalitati.

Leinster si Ospreys au terminat la egalitate partida disputata la Dublin rezultatul final fiind 29-29, dupa ce galezii au condus cu 26-19, irlandezii intorcand soarta jocului in minutul 70, egalitatea fiind consfintita in ultimul minut dintr-o penalitate semnata de Biggar.

Strauss, D. Kearney si McGrath au inscris eseuri pentru campionii en-titre, Gopperth o transformare, trei penalitati si un dropgol in timp ce pentru galezi Bearman si Beck s-au evidentiat in terenul de tinta advers iar Biggar in fata butului cu doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa.

Cardiff Blues s-au impus in fata lui Connacht, toate punctele galezilor venind din piciorul lui Patchell care a concretizat sase penalitati, reusind si un dropgol. Pentru irlandezi Healy a semant un eseu, Parks o transformare si o penalitate, Cardiff Blues impunandu-se cu rezultatul de 21-10.

Edinburgh au avut nevoie de precizia lui Leonard pentru a o invinge pe Newport, lovitura de pedeapsa concretizata de acesta in minutul 80 stabilind scorul final de 16-13 in favoarea scotienilor.

Pe lista marcatorilor de puncte si-au trecut numele, Visser cu un eseu si Leonard, o transformare respectiv trei penalitati toate in contul lui Edinburgh, pentru galezi, Rees marcand un eseu Tovey si Burton o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Nici cealalta echipa italiana, Treviso, nu a avut satisfactie in acesta runda, cedand in Tara Galilor cu rezultatul de 26-10 in fata lui Scarlets.

G.Davies a semnat doua eseuri pentru invingatori, Shingler doua transformari si patru penalitati, in replica italienii marcand un eseu prin Nitoglia, o transformare si o penalitate prin Botes.

Clasament:
1.Munster-10p
2.Glasgow-9p
3.Leinster-7p
4.Ospreys-6p
5.Newport-5p
6.Cardiff Blues-5p
7.Connacht-4p
8.Scarlets-4p
9.Edinburgh-4p
10.Ulster-2p
11.Treviso-1p
12.Zebre-0p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 20 si 21 septembrie programand disputele:
Newport-Scarlets
Cardiff Blues-Zebre
Glasgow-Leinster
Treviso-Munster
Ospreys-Edinburgh
Connacht-Ulster

2,509 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response