Sambata se va da startul in Campionato Eccellenza editia 2013-2014

Eccellenza.
Eccellenza.

In Italia editia 2013-2014 a primului esalon valoric, Campionato Eccellenza, va debuta sambata atunci cand sunt programate partidele contand pentru prima etapa.

Va fi cea de-a patra editie sub aceasta titulatura, campionatul italian debutand cu editia 1928-1929, pentru ca intre 2001 si 2010 sa poarte denumirea de Super 10, iar din 2011 pe cea actuala de Campionato Eccellenza.

Cele mai multe titluri de-a lungul vremii au fost cucertite de Amatori Milano, 18 la numar, o echipa care in prezent a disparut din motive financiare, dintre formatiile prezente si in prezent in elita rugby-ului italian cele mai titrate sunt Padova si Rovigo cu 12 respectiv 11 titluri de campioana in palmares.

Editia 2013-2014 va alia la start un numar de doar 11 echipe, Crociati Parma, in ciuda faptului ca a evitat retrogradarea dupa un baraj cu L’Aquila, nefiind inscrisa in campionat.

In aceste conditii la finele campionatului, doua echipe vor retrograda si va promova una singura pentru ca din sezonul viitor in Eccellenza sa participe zece formatii.

Campionatul se va desfasura dupa sistemul sezon regulat, dupa care primele patru clasate se vor califica in semifinale disputate pe terenul echipei mai bine clasate, finala urmand a fi gazduita de gruparea care in sezonul regulat a ocupat o pozitie superioara.

Sezonul trecut a revenit in premiera celor de la Mogliano, care desi au incheiat sezonul regulat pe pozitia a patra au trecut in semifinale de Viadana, pentru a cuceri laurii de campioni pe terenul lui I Cavalieri, la Prato.

Ca si in sezonul trecut, Liviu Pascu si Bogdan Iovu vor fi prezenti in elita balonului oval din cizma sub culorile lui Viadana, respectiv San Dona, in timp ce moldoveanul Gheorghe Gajion va incerca sa se impuna in primul XV al celor de la Rovigo.

De asemenea, in partidele importante, ca si in precedenta editie, va fi delegat Marius Mitrea cel care oficiaza si in Liga Celtica sau AMLIN Challenge Cup.

In ceea ce ne priveste o atentie deosebita vom acorda celor de la Calvisano, echipa care ca si in precedenta editie a AMLIN Challnege Cup, va fi din nou adversara Lupilor Bucuresti in amintita competitie.

Fata de anul trecut Calvisano s-a intarit atat pe inanitare prin aducerea sud-africanului Braan Steyn, fost Springboks la nivel de tineret, cel care evolueaza ca numar opt, dar si pe treisferturi, unde se asteapta mai multa fantezie de la uvertura neozeelandeza Kelly Haimona.

Prima etapa din Campionato Eccellenza se va disputa sambata 21 septembrie dupa programul:
Calvisano-San Dona
I Cavalieri-Padova
Mogliano-Capitolina
Reggio-Viadana
Rovigo-Fiamme Oro
Lazio-sta

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile