Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Canterbury au realizat scorul campionatului in partida cu Manawatu

29 septembrie 2013 ITM CUP
ITM Cup.

ITM Cup.

La Christchurch, Canterbury si Manawatu au deschis etapa a saptea din ITM Cup, gazdele reusind un success categoric cu rezultatul de 72-7. Zece eseuri au marcat ros-negrii, evidentiatul partidei fiind Keresoma care a marcat patru incercari restul fiind semnate de Ellis, Mo’unga, Faletau, McNicholl, Crotty si Fa’anunu. Pentru Manawatu eseul de onoare a fost reusit de Eves.

Avand inca o disputa programata in aceasta runda Manawatu si-a revenit repede din pumni si a reusit sa o invinga pe Taranaki cu 12-6 intr-o partida fara eseuri. Te Rure a semnat patru penalitati pentru invingatori, A.Taylor doua in contul invinsilor.

Chiar daca au realizat scorul campionatului cu Manawatu, acest lucru nu i-a ajutat pe Canterbury care tot in acesta runda s-au deplasat la Auckland. Gazdele s-au impus cu 39-19, luand si bonusul ofensiv gratie celor cinci eseuri marcate de Hickey, Visinia, Sauileoge, Pryor si Moala, Canterbury culcand balonul in terenul de tinta advers de trei ori prin Thompson dubla si Osborne.

Tasman lidera din Championship a castigat la Northland cu 28-13 toate punctele invingatorilor fiind semnate de Banks care a punctat dintr-un eseu, o transfoprmare si sapte lovituri de pedeapsa. Replica lui Northland a constat intr-un eseu marcat de Wright, o transformare si doua penalitati semnate de Hawkins.

Lidera din Premiership, Wellington a avut o partida dificila la Hamilton unde a trecut cu 19-14 de Waikato. Fa’atau, J.Hill si Savea au marcat eseurile invingatorilor, Sopoaga transformand doua dintre acestea, pentru Waikato, Tameifuna culcand o data balonul in terenul de tinta advers in timp ce Reanta a punctat din trei penalitati.

Southland a reusit sa castige pe terenul lui Otago dupa o partida in care ambele echipe au reusit sa obtina bonusul ofensiv, Otago in ciuda infrangerii cumulandu-l si pe cel defensiv. Patru eseuri au marcat gazdele prin Popoali’i dubla, H.Parker si Moffat, cinci au reusit vizitatorii, autori fiind Halaholo, Vaega, Dixon, Eade si Adams, Southland impunandu-se cu rezultaul de 38-32.

Hawke’s Bay au facut spectacol in disputa cu North Harbour castigand cu 55-10, alb-negrii reusind sa marcheze sapte incercari prin Veainu hat-trick, Horrell, Allardice, Guildford si Edmonds. Eseul de onoare al invinsilor a fost marcat de Hall.

Echipa lui Tana Umaga, Counties Manukau s-a impus dramatic la Rotorua in fata lui Bay of Plenty cu rezulatul de 31-30 dupa o penalitate a lui Kerr din ultimul minut de joc. Ambele echipe au inscris cate trei incercari, Robinson, Harris si Hames pentru gazde, Vaipulu, Lee si Elliot pentru oaspeti, diferenta fiind facuta de Kerr cu doua transformari si patru penalitati.

Clasament:
Premiership
1.Wellington-37p
2.Auckland-34p
3.Canterbury-30p
4.Counties Manukau-24p
5.Taranaki-13p
6.Waikato-12p
7.Bay of Plenty-6p

Championship
1.Tasman-22p
2.Hawke’s Bay-20p
3.Southland-20p
4.Otago-15p
5.Manawatu-14p
6.North Harbour-10p
7.Northland-7p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 2 si 6 octombrie dupa programul:
Tasman-Waikato
Southland-Hawke’s Bay
Manawatu-Northland
Bay of Plenty-Waikato
North Harbour-Otago
Wellington-Auckland
Canterbury-Counties Manukau
Taranaki-Tasman

2,079 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response