Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

A inceput “Saptamana prevenirii criminalitatii”

1 octombrie 2013 Stiri
Alin Petrache la conferinta de presa cu ocazia "Saptamana prevenirii criminalitatii"

Alin Petrache la conferinta de presa cu ocazia evenimentului “Saptamana prevenirii criminalitatii”

In perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2013 se desfasoara la nivel national cea de a opta editie a evenimentului “Saptamana prevenirii criminalitatii”.

Proiectul este o initiativa a Politiei Capitalei, avand drept scop reactivarea spiritului civic al cetatenilor, atat in ceea ce priveste ajutorul acordat celorlalti, cat si din perspectiva protectiei personale.

Editia acestui an a fost lansata in ultima zi de septembrie la sediul Federatiei Romane de Rugby, unul dintre partenerii care au sustinut pro-bono activitatile elevilor implicati in proiect prin predarea conceptelor de baza ale rugby tag pe perioada vacantei de vara.

De altfel preocuparea federatiei pentru dezvoltarea actiunilor organizate in institutii de invatamant este intr-o continua crestera, multe licee si scoli gimnaziale avand deja echipe de rugby tag.

Evenimentul a debutat cu o conferinta de presa la care au participat comisarul sef de politie Dr. Mihai Pruteanu, presedintele Federatiei Romane de Rugby Alin Petrache, inspectorul general scolar Constantin Traistaru si actrita Maia Morgenstern. In programul zilei a urmat o prezentare de tinute scolare concepute de elevii Liceului Nicolae Tonitza, clasa de design vestimentar, in cadrul careia a fost propusa si o noua varianta de uniforma de politie.

Comisarul sef de politie Dr. Mihai Pruteanu i-a premiat pe cei mai importanti 12 parteneri din societate civila, care au sustinut in acest an proiectele de prevenire a criminalitatii. Printre institutiile care au primit distinctii s-a numarat si Federatia Romana de Rugby.

Evenimentul s-a incheiat cu o demonstratie de rugby tag a unor elevi care au fost coordonati pe perioada vacantei de Haralambie Dumitras, directorul de dezvoltare al FRR si de Daniel Mitrea, managerul de performanta al federatiei.

Saptamana prevenirii criminalitatii continua pana vineri, 4 octombrie 2013, cu activitati de prevenire a violentei in familie (marti, 1 octombrie), a furturilor din locuinte (miercuri, 2 octombrie), a talhariilor (joi, 3 octombrie) si activitati de educatie rutiera (vineri, 4 octombrie).

2,159 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response