Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa a opta in ITM Cup

6 octombrie 2013 INTERNATIONAL, ITM CUP, Stiri
ITM Cup 2013.

ITM Cup 2013.

In cea de-a opta etapa a ITM Cup, Wellington si Auckland s-au intalnit in derbyul rundei, o partida ce s-a disputat pe terenul primilor.

Wellington, lideri in Premiership, s-au impus de o maniera categorica, rezultatul final fiind 38-16, o victorie care le-a adus si bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri marcate de Treeby, Naikatini, A.Savea si Matu’u, trei dintre acestea fiind transformate de Sopoaga, care a mai concretizat si patru penalitati. Auckland au replicat prin eseul lui Vella, Hickey izbutind o transformare si trei penalitati.

Tasman a dispus de Waikato cu 64-28, dupa o partida in care ambele echipe au luat bonusul ofensiv, invingatorii marcand sapte eseuri, iar invinsii patru. Pe lista marcatorilor de incercari si-au trecut numele Squire dubla, Scott, Malneek, Marshall, Wheeler, Lowe si Koloamatangi, toti de la Tasman, Elliott, Talakai, Tyrell si T.Smith pentru Waikato.

Hawke’s Bay au revenit de la 15-6 pentru Southland si s-au impus pe terenul acestora cu 23-15. Hardie si Halaholo au semnat cate un eseu pentru gazde, I.West fiind omul meciului, jucatorul lui Hawke’s Bay marcand o incercare, doua transformari si trei penalitati, alaturi de un eseu reusit de Guildford, toate in contul invingatorilor.

Desi au cedat la scor in partida cu Tasman, Waikato si-au revenit in deplasarea de la Rotorua, unde au castigat in fata lui Bay of Plenty cu rezultatul de 28-25, dupa o lovitura de pedeapsa semnata de Renata in minutul 76. Sole, Bardoul si Nemani au inscris incercari pentru gazde, Willison una pentru invingatorii care s-au impus gratie celor sapte penalitati ale lui Renata.

Manawatu s-au impus in fata lui Northland cu 22-16, ratand insa sansa bonusului ofensiv, reusind doar trei incercari prin Bedwell-Curtis dubla si L.Marshall, in timp ce Meltzer si Carpenter cu cate un eseu au facut ca oaspetii sa plece cu bonusul defensiv.

North Harbour a cedat pe propriul teren in fata lui Otago, oaspetii reusind cele patru eseuri necesare pentru bonusul ofensiv prin Sprence, Ensor, Anderson-Heather si Evans. Saili si Helleur au semnat cate un eseu pentru gazde, iar partida s-a terminat cu rezultatul de 37-23 in favoarea lui Otago.

Canterbury au avut o revenire spectaculoasa in disputa cu echipa lui Tana Umaga, Counties Manukau, si dupa ce au fost condusi cu 23-9, s-au impus cu 38-23, marcand patru eseuri in ultimele 20 de minute. Osborne, Manu si L.Whitelock dubla au asigurat si bonusul ofensiv pentru Canterbury, Lefau si Reidy fiind autorii incercarilor pentru invinsi.

Dupa ce au dispus de Waikato, Tasman au castigat si pe terenul lui Taranaki, o alta echipa din Premiership, cu rezultatul de 27-20. Tamanivalu cu un eseu, Taylor cu un eseu, doua transformari si doua penalitati au fost marcatorii gazdelor, pentru Tasman, Wheeler si Scott izbutind cate o incercare, Guyton o transformare si cinci penalitati.

Clasament:
Premiership
1. Wellington-42p
2. Canterbury-35p
3. Auckland-34p
4. Counties Manukau-24p
5. Waikato-17p
6. Taranaki-14p
7. Bay of Plenty-7p

Championship:
1. Tasman-31p
2. Hawke’s Bay-24p
3. Otago-21p
4. Southland-20p
5. Manawatu-18p
6. North Harbour-10p
7. Northland-9p

Urmatoarea etapa, ultima din sezonul regulat, se va disputa intre 9 si 13 octombrie dupa urmatorul program:
Northland-Otago
Hawke’s Bay-Welligton
Counties Manukau-Southland
North Harbour-Canterbury
Northland-Bay of Plenty
Waikato-Taranaki
Otago-Auckland
Tasman-Manawatu

2,258 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response