Lupii Bucuresti in fata celei de-a zecea provocari internationale – AMLIN Challenge Cup

Bucharest Wolves.
Bucharest Wolves.

In sezonul 2004-2005 o echipa alcatuita din cei mai valorosi jucatori din competitia interna se alinia la startul astazi defunctei competitii European Shield, sub denumirea de Selectionata Bucurestiului.

Luand in calcul sezoanele la care a participat aceasta selectionata ce ulterior s-a intitulat Bucharest Oaks, pentru ca apoi sa poarte denumirea actuala de Lupii Bucuresti, sezonul 2013-14 va fi un moment jubiliar, fiind cea de-a zecea confruntarea cu fortele rugbyului european.

Cel mai bun sezon al “stejareilor”, cum mai era supranumita in acea perioada Selectionata Bucurestiului, a fost inregistrat in editia 2007-2008, atunci cand am obtinut doua succese si un rezultat de egalitate, reusind sa invingem Gran Parma si Montauban pentru a remiza in Italia.

In rest, indiferent ca a fost vorba de Selectionata Bucurestiului, de Oaks sau Lupii Bucuresti, nu am reusit sa obtinem mai mult de doua succese, asa cum s-a intamplat si la ultimele doua prezente din AMLIN Challenge Cup.

Totusi, participarea de anul trecut a fost una datatoare de sperante, Lupii reusind sa obtina cea mai categorica victorie, 42-27, contra lui Calvisano, dar si un succes frumos si prin dramatismul sau, lovitura de pedeapsa a lui Vlaicu de la 45 de metri lateral stanga facand sa invingem pe Agen cu 25-22.

 Statistica ne arata ca in cele noua sezoane in care am participat in cupele europene, desi nu am reusit sa invingem adversarii proveniti din Anglia si Tara Galilor, am obtinut patru succese impotriva echipelor franceze, in speta Toulon, Bayonne, Montauban si Agen, precum si opt victorii in disputele cu formatii provenind din Italia.

 Poate ca una dintre victoriile de referinta a fost cea din 2006, cand am castigat pe Stade Felix Mayol, terenul actualei detinatoare a Heineken Cup, Toulon cu rezultatul de  23-17, marcand trei eseuri prin Fercu, Carpo si Ratiu, ultimul cu trei minute inainte de final.

 In total echipa noastra a disputat 50 de partide, din care a castigat 12 dispute, cedand in alte 37, o intalnire terminandu-se la egalitate. Am marcat 770 de puncte, primind 1588, numarul de reusite in terenul de tinta advers fiind de 77 eseuri marcate.

Ca individualitati, Florin Vlaicu este lider atat in ceea ce priveste numarul de prezente – 43, cat si al punctelor inscrise in numar de 216, Catalin Fercu evidentiindu-se cu opt eseuri, fiind din acest punct de vedere cel mai eficient jucator la acest capitol.

Ca si in precedentul sezon, in editia 2013-14 al AMLIN Challenge Cup, adversarele Lupilor Bucuresti vor fi din Anglia, Franta si Italia. Pe Calvisano o vom intalni din nou, celelalte doua formatii fiind Newcastle Falcons si Brive, ambele avand in comun faptul ca au promovat la finele sezonului trecut in competitia de elita a tarilor de unde provin, Aviva Premiership, respectiv Top 14.

 Programul complet al partidelor Lupilor Bucuresti in sezonul 2013-2014 al AMLIN Challenge Cup arata astfel:

12.10.2013-Lupii Bucuresti-Newcastle Falcons

19.10.2013-Lupii Bucuresti-Calvisano

07.12.2013-Lupii Bucuresti-Brive

12.12.2013-Brive-Lupii Bucuresti

9/10/11.01.2014-Calvisano-Lupii Bucuresti

16/17/18.01.2014-Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile