Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Calvisano – Brive 20-20 in Amlin Challenge Cup

13 octombrie 2013 CHALLENGE CUP, Stiri
Calvisano vs Brive.

Calvisano vs Brive.

Al doilea meci al grupei noastre din Amlin Challenge Cup, intre italienii de la Calvisano si francezii de la Brive, s-a incheiat la egalitate, 20-20.

Contrar asteptarilor poate, primii care au marcat au fost gazdele, prin lovitura de pedeapsa a neozeelandezului Kelly Haimona, din minutul 11. Brive a egalat in inferioritate numerica, dupa cartonasul galben vazut de Laurent, punctele venind dupa penalitatea lui Laranjeira. Fundasul sud-african din tabara italiana, De Jager, a inscris apoi, in minutul 29, un eseu transformat de Haimona, aducand avantaj pe tabela peninsularilor.

Replica nu s-a lasat asteptata mult timp, astfel ca Pinet a marcat o incercare pentru Brive, transformata de acelasi Laranjeira. La pauza avea sa se intre cu 13-10, dupa ce Haimona a pus alte puncte pe tabela la ultima faza a reprizei intai.

In partea a doua, Leranjera a egalat inca o data in inferioritate, in minutul 53, dupa galbenul acordat lui Uarivi. Spre final, rolurile s-au inversat. Greselile tehnice au inceput sa apara in tabara italiana, astfel ca Parico a fost trimis 10 minute pe banca de pedepse. Totusi, cu un om mai putin, Calvisano a marcat un al doilea eseu prin Visentin, iar Haimona a transformat.

Remiza avea sa fie literalmente smulsa de mult mai titrata Brive, cu trei minute inainte de incheierea jocului, dupa incercarea iscalita de Lyons si transformata de Laranjeira.

Cele doua echipe isi impart astfel punctele, anuntand o lupta teribila pentru calificare in aceasta grupa extrem de echilibrata. Egalul de la Calvisano nu a fost singurul al rundei inaugurale din cupele europene. Oyonnax, cu Vali Ursache trimis pe teren dupa pauza, a facut 9-9 acasa cu englezii de la Worcester Warriors.

Clasamentul grupei noastre din Amlin Challenge Cup arata astfel:

1. Newcastle 1 1 0 0 13-12 4 0

2. Brive 1 0 1 0 20-20 2 0

3. Calvisano 1 0 1 0 20-20 2 0

4. Lupii Bucuresti 1 0 0 1 12-13 1 1

foto: onrugby.it

1,858 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response