Thursday 26th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Western Province s-au impus in sezonul regulat din Currie Cup

14 octombrie 2013 CURRIE CUP
Currie Cup.

Currie Cup.

Etapa a 10-a, ultima din sezonul regulat al Currie Cup, a desemnat atat echipele ce vor continua lupta pentru titlu cat si pe cea care va disputa barajul in vederea evitarii retrogradarii.

Derby-ul rundei s-a disputat la Durban, acolo unde gazdele de la Natal Sharks au pierdut in fata campionilor en-titre Western Province cu rezultatul de 17-13.

K. Daniel a semnat un eseu pentru rechini, transformat de Lambie pentru ca Zeilinga sa reuseasca doua lovituri de pedeapsa. Nu a fost insa suficient, D. Fourie cu o incercare si Catrakilis autor a trei penalitati si a unui dropgol sa asigure succesul lui Western Province care astfel a terminat prima in sezonul regulat.

Griquas au pierdut in deplasare la Johannesburg cu rezultatul de 35-28 in fata lui Golden Lions, aceasta infrangere plasand echipa din Kimberley pe ultima treapta a clasamentului.

Van Rooyen, Volmink, Wepener si Britz au fost marcatorii eseurilor pentru Lions, R. Jensen marcand singurul eseu al invinsilor pentru care Prinsloo a reusit o transformare si sapte lovituri de pedeapsa.

Free State Cheetahs vor juca si ei in semifinale dupa succesul cu 22-7 in fata lui Blue Bulls, singura echipa pentru care competitia a luat sfarsit, nefiind implicata nici in Play-Off nici la retrogradare.

Ebersohn, Watts si A. Strauss au asigurat eseurile invingatorilor, Van der Merwe pe cel a lui Bulls, Cheetahs terminand pe pozitia a treia sezonul regulat.

Clasament final al sezonului regulat:
1.Western Province-37p
2.Natal Sharks-33p
3.Free State Cheetahs-26p(+24)
4.Golden Lions-26p(+23)
5.Blue Bulls-17p
6.Griquas-11p

Semifinalele vor avea loc pe 19 octombrie dupa programul:
Western Province-Golden Lions
Natal Sharks-Free State Cheetahs

Barajul pentru promovare respectiv evitarea retrogradarii se va disputa in doua manse dupa cum urmeaza:
19 octombrie: Griquas-Pumas
26 octombrie: Pumas-Griquas

foto: rugby365.com

2,300 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response