Calvisano Rugby vor fi din nou adversarii Lupilor Bucuresti in Amlin Challenge Cup

Lupii Bucuresti - Calvisano.
Lupii Bucuresti – Calvisano.

Dupa ce in sezonul trecut Lupii Bucuresti si Calvisano s-au intalnit in Amlin Challnege Cup si in acest sezon cele doua echipe se vor afla fata in fata in cea de-a doua competitie valorica a Europei.

Infiintata in 1970, Calvisano Rugby, a mostenit gustul pentru succes dupa ce in 1992 clubul din Lombardia a achizitionat o parte a defunctei Amatori Milano cea care si in prezent detine recordul in privinta titlurilor castigate in Italia.

Galben-negrii au in palamares trei “scudetto” castigate in sezoanele 2004-05, 2007-08 si 2011-12, doua Cupe ale Italiei si o Cupa Intercontinentala castigata in 2006 dupa o partida castigata in fata campionilor Argentinei, Hindu Club.

Sezonul trecut nu a fost unul reusit pentru Calvisano care in Campionato Eccellenza a fost eliminata in semifinale de I Cavalieri Prato, fara a putea astfel sa-si apere titlul cucerit in editia anterioara.

Pentru actualul sezon, Calvisano si-a pastrat in mare echipa intarindu-se insa atat pe inaintare cat si pe linia de treisferturi prin implanturi din emisfera de sud transferandu-i pe sud-africanul Braan Steyn, fost Springboks la nivel de tineret, cel care evolueaza ca numar opt si pe Kelly Haimona, uvertura neozeelandeza de la care se asteapta mai multa fantezie.

Alaturi de acestia ii regasim pe sud-africanul Benjamin De Jager, tonganul Paino Hehea, englezul Andrew Vilk, neozeelandezul naturalizat Paul Griffen sau Pablo Canavosio cu 38 de selectii pentru “azzurri” pentru a-i numi pe jucatorii de baza ai formatiei.

Calvisano a debutat excelent in Campionato Eccellenza reusind un 36-0 in fata celor de la San Dona cu cinci eseuri, marcatori fiind Steyn, cu un hat-trick la debutul in echipamentul galben-negru, Griffen si Chiesa.

A urmat insa o infrangere in derby-ul cu Mogliano, campionii en-titre, Calvisano conducand cu 13-6, De Jager eseu, Haimona transformare si doua penalitati, pentru a pierde in minutul sapte al prelungirilor cu 15-13 dupa un dropgol a lui Fadalti.

Cu toate acestea, Calvisano a demonstrat ca este o echipa cu un moral foarte bun, la debutul in Amlin Challenge Cup, francezii de la Brive reusind sa smulga, cu patru minute inaite de finalul partidei un rezultat de egalitate.

Jucand pe propriul teren elevii lui Gianluca Guidi au condus cu 13-10 la pauza, pentru a se desprinde apoi la 20-13, De Jager si Visentin reusind cate un eseu, Haimona doua transformari respectiv doua lovituri de pedeapsa.

Pentru Lupii Bucuresti se anunta astfel o partida grea, italienii fiind o echipa care imbina experienta lui De Jager sau Griffen cu dorinta de afirmare a lui Mbanda sau Steyn, in acelasi timp fiind o echipa echilibrata in privinta celor doua compartimente, inaintare si treisferturi.

Partida contant pentru etapa a doua din Amlin Challenge Cup dintre Lupii Bucuresti si Calvisano se va disputa sambata, 19 octombrie, cu incepere de la ora 15:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Biletele sunt disponibile in retelele bilete.ro si myticket.ro dar si la magazinul Federatiei Romane de Rugby din Bd-ul Marasti nr. 18-20. Preturile biletelor sunt: 30 RON la Tribuna I, 20 RON la Tribuna II si 10 RON la Peluze.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile