Friday 27th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lupii Bucuresti si Calvisano in fata celei de-a treia confruntari directe

17 octombrie 2013 CHALLENGE CUP, Wolves
Madalin Lemnaru in meciul impotriva lui Calvisano din Amlin Challenge Cup 2012-2013.

Madalin Lemnaru in meciul impotriva lui Calvisano din Amlin Challenge Cup 2012-2013.

Sambata Lupii Bucuresti si Calvisano Rugby se vor afla fata in fata pentru a treia oara intr-o disputa contand pentru competitia Amlin Challenge Cup.

Cele doua echipe se cunosc bine dupa dubla mansa din sezonul precedent in care si-au impartit victoriile, atat Lupii cat si italienii fructificand avantajul terenului propriu la maxim luand si bonusul ofensiv pentru succesele obtinute.

Prima disputa a avut loc la Bucuresti iar dupa un inceput de partida excelent pentru baietii nostri in care am condus cu 10-0, a venit un moment de relaxare iar Calvisano au intors rezultatul.

Totusi, la pauza Lupii erau in avantaj, scor 18-13, pentru ca reveniti de la cabine sa inscrie patru eseuri dintr-un total de sase, reusitele in terenul de tinta advers fiind semnate in ordine de V. Rus, Botezatu, Surugiu, Turashvili, Lemnaru si Wiringi.

Lupii Bucuresti au invins cu 42-27 reusind cea mai mare diferenta de scor din istoria participarilor in Amlin Challenge Cup dar si bonusul ofensiv pentru cele sase incercari reusite.

In partida retur din Italia, echipa noastra a jucat bine doar in primele 30 de minute, perioada de timp in care am condus de doua ori, Surugiu si Dascalu marcand atunci cate un eseu.

A urmat un cartonas galben primit de Apostol iar la cabine Calvisano a intrat avand un avantaj de 20-17, pentru ca in repriza secunda Lupii sa nu mai conteze in joc si sa cedeze cu rezultatul de 34-20, doar Vlaicu reusind o lovitura de pedeapsa.

Calvisano s-a ales dupa acel succes si cu bonusul ofensiv, patru eseuri fiind contabilizate in dreptul italienilor autori fiind Scanferia dubla, Volk si Gerosa.

Lupii Bucuresti au disputat pana in prezent 49 de partide in AMLIN Challenge Cup, din care 11 au fost victorii, o partida s-a terminat nedecis, 37 revenind adversarilor.

In partidele in care am avut ca adversari echipe din Italia, ne-am impus de sapte ori, de patru ori am fost invinsi iar o data am incheiat la egalitate, pe propriul teren pierzand o singura disputa, cea cu Petrarca Padova in 2008.

Cele sapte victorii au fost obtinute in detrimentul lui Crociati Parma pe care am invins-o de patru ori, Gran Parma, Petrarca Padova si Calvisano in fata carora ne-am impus cate o data, remiza fiind obtinuta pe terenul lui Gran Parma.

Calvisano au adunat 61 de prezente in Europa dintre care 42 de jocuri in Heineken Cup si 19 in Amlin Challenge Cup, bucuria victoriei insa cunoscand-o in doar cinci dispute.

Cele mai bune sezoane ale italienilor au fost 2002-03 in Heineken Cup cand i-au invins pe galezii de la Neath RFC si pe francezii de la Beziers chiar la ei acasa cu 19-16, pentru ca in Amlin Challenge Cup sa aiba doua victorii in sezonul 2007-08 una impotriva lui Dax si o alta in fata lui Leeds Carnegie.

In acest moment, dupa prima etapa, Calvisano au acumulat doua puncte in disputa de pe teren propriu terminata la egalitate 20-20 cu francezii de la Brive, in timp ce Lupii Bucuresti au un punct din bonusul defensiv pierzand la limita partida cu Newcastle Falcons, rezultat 13-12 pentru englezi.

Partida Lupii Bucuresti-Calvisano Rugby va avea loc sambata, 19 octombrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 15:00.

Biletele sunt disponibile in retelele bilete.ro, myticket.ro dar si la magazinul Federatiei Romane de Rugby din Bd-ul Marasti nr. 18-20 (program: 09.00-17.00).

1,706 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response