Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cupa Mondiala la rugby in 13 va avea loc in Anglia si Tara Galilor

18 octombrie 2013 INTERNATIONAL
Rugby League World Cup.

Rugby League World Cup.

O noua editie a Cupei Mondiale de rugby league, varianta in 13, va avea loc in acest an, in Anglia si Tara Galilor.

Sambata, 26 octombrie, primele meciuri vor avea loc pe Millenium Stadium din Cardiff.

Cuplajul de deschidere reprezinta un veritabil regal in care Anglia si Australia, pe de o parte, dar si Tara Galilor si Italia, vor face deliciul.

La Cupa Mondiala sunt calificate 14 echipe, care au fost impartite in patru grupe neechilibrate valoric. Iata componenta acestora:

Grupa A

Anglia, Australia, Insulele Fiji, Irlanda

Grupa B

Papua Noua Guinee, Franta, Noua Zeelanda, Samoa

Grupa C

Tonga, Scotia, Italia

Grupa D

SUA, Insulele Cook, Tara Galilor

Sistemul de desfasurare si de calificare este si el unul atipic. Astfel, daca in primele doua grupe lucrurile sunt clare, echipele jucand fiecare cu fiecare, in schimb, in afara grupelor C si D mai exista si o combinatie a acestora doua.

O echipa din grupa C va disputa un meci contra uneia din grupa D, pentru ca organizatorii sa asigure fiecarei formatii acelasi numar de meciuri.

In sferturile de finala se vor intalni castigatoarea grupei A cu castigatoarea grupei D si castigatoarea grupei B, cu lidera grupei C. Pe cealalta jumatate de tablou, locul 2 din grupa A lupta cu locul 3 din grupa B, iar locul 2 din grupa B trebuie s atreaca de locul 3 din grupa A.

Referitor la rugby league, acesta este un joc in care incercarea este rasplatita cu 4 puncte. Transformarile si loviturile de pedeapsa sunt contabilizate la doua puncte, iar dropgolul valoreaza un punct.

Ca diferenta fata de jocul in 15, la rugby league lipsesc din garnitura flankerii de la linia a treia, astfel ca pachetul de inaintare este format doar din 6 oameni.

Sistemul clasic de numere pe tricou este inversat. Fundasul are numarul 1, aripile 2 si 5, iar centrii 3 si 4. Uvertura poarta numarul 6, iar mijlocasul la gramada 7.

Inaintasii de la linia intai au numerele 8 si 10, pilierii, respectiv 9 talonerul. La linia a doua regasim numerele 11 si 12, iar inchiderea este asigurata de numarul 13.

Site-ul www.frr.ro va acorda spatii largi acestei competitii.

In Romania rugby league deocamdata nu exista.

foto: biggestodds.co.uk

1,877 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response