Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Wellington si Canterbury vor disputa finala ITM Cup

20 octombrie 2013 INTERNATIONAL, ITM CUP
ITM Cup 2013.

ITM Cup 2013.

In cele doua semifinale ale ITM Cup contand pentru Premiership, atat Wellington cat si Canterbury au profitat de avantajul terenului propriu calificandu-se in finala.

Pe Westpac Stadium, Wellington au dispus fara probleme de Counties Manukau cu rezultatul de 41-10, gazdele marcand sase incercari prin Leilua dubla, Wilson, Treeby, Leave si Curtis, patru dintre acestea fiind transformate de Sopoaga.

Elevii lui Tana Umaga au replicat prin eseurile lui Lee si Pulu, iar Counties Manukau raman cu satisfactia de a pastra pana in sezonul viitor Ranfurly Shield.

In cealalta semifinala disputata la Christchurch, Canterbury si Auckland s-au marcat 82 de puncte iar gazdele, campionii en-titre au castigat cu rezultatul de 56-26.

Bleyendaal, Ellis, Manu, G. Whitelock, Taufua, Crotty si Siataga au inscris cate o incercare pentru Canterbury, Bleyendaal remarcandu-se si in fata butului cu sase transformari si trei penalitati. Hickey si Aso au izbutit incercarile invinsilor, Hickey punctand si din doua transformari, respectiv patru penalitati.

In Championship, prima semifinala le-a opus pe Tasman si Southland, primii castigand cu rezultatul de 49-28. Koloamatangi, Squire, Scott, Heem, Malneek, si Banks au marcat cate un eseu pentru invingatori, Eade, Milne, Dixon si Murray pentru invinsi.

Cea de-a doua semifinala s-a incheiat cu succesul lui Hawke’s Bay, rezultat 29-24 pe terenul lui Otago. Chiar daca gazdele au marcat trei incercari prin Fades, Evans si Franklin, Magpies au replicat prin Mathewson si Buckman, West fiind cel care a asigurat victoria cu doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa.

Astfel, pe 26 octombrie, Wellington si Canterbury vor juca marea finala pe Westpac Stadium, in timp ce pe 25 octombrie la Blenheim pe Lansdowne Park, Tasman si Hawke’s Bay vor lupta pentru promovarea in Premiership.

2,205 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response