Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Horatiu Pungea a debutat in Liga Celtica pentru Scarlets

27 octombrie 2013 PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Derby-ul rundei in Liga Celtica dintre Glasgow si Munster a revenit irlandezilor si astfel armata rosie a preluat sefia clasamentului, scotienii suferind prima infrangere in acest sezon.

La pauza gazdele de la Glasgow Warriors au condus cu 6-3 dupa doua penalitati ale lui Weir si una in contul irlandezilor, reusita apartinandu-i lui Hanrahan. In partea secunda scotienii nu au mai marcat puncte, in schimb Hanrahan a asigurat victoria lui Munster, 13-6, cu un eseu, o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Horatiu Pungea a debutat pentru galezii de la Scarlets in partida din Italia contra lui Zebre, romanul intrand in minutul 70 atunci cand l-a inlocuit pe Adriaanse. Scarlets a obtinut in ultimul minut un rezultat de egalitate, 16-16 dupa ce Priestland a concretizat o penalitate.

Garcia a marcat un eseu pentru Zebre, Iannone o transformare si doua penalitati, Orquera o penalitate, punctele galezilor fiind semnate de G. Davies eseu, Shingler transformare si lovitura de pedeapsa respectiv Priestland doua penalitati.

Ulster au obtinut cea de-a patra victorie consecutiva dupa ce au trecut de Cardiff Blues cu rezultatul de 39-21. Nord-irlandezii s-au ales si cu bonusul ofensiv, Tuohy de doua ori, Payne, L. Marshall si Trimble culcand balonul in terenul de tinta galez. Cardiff Blues a replicat prin eseurile lui Copeland si Smith, Halfpenny reusind o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Ospreys nu au avut probleme in derby-ul galez cu Newport si s-au impus cu rezultatul de 40-17. Tipurici dubla, un eseu de penalizare si Baldwin au asigurat si bonusul ofensiv, Biggar transformand toate incercarile dar si alte trei penalitati. Prydie si Chaparro au marcat cate un eseu pentru dragoni, Burton cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Edinburgh au castigat greu in fata lui Treviso dupa un eseu marcat in minutul 74 si astfel scotienii au obtinut a doua victorie in acest sezon. Tonks si Nel au marcat cate un eseu pentru invingatori, ambele reusite fiind transformate de Laidlaw care a punctat si din doua penalitati. McLean a fost autorul unei incercari pentru italieni iar Botes si Ambrosini au reusit o transformare si o penalitate respectiv o lovitura de pedeapsa.

Leinster au castigat dramatic derby-ul irlandez disputat in compania lui Connacht, o partida ce a avut loc la Dublin. Oaspetii de la Connacht au condus cu 13-0 pentru ca la final sa cedeze cu rezultatul de 16-13, dupa un eseu de penalizare venit in minutul 77. Pentru Leinster Madigan a marcat dintr-o transformare si trei penalitati, in timp ce punctele lui Connacht le-au inscris Manion eseu si Parks transformare respectiv doua penalitati.

Clasament:
1.Munster-22p
2.Ospreys-22p
3.Glasgow Warriors-21p
4.Ulster-20p
5.Leinster-18p
6.Newport-13p
7.Scarlets-12p
8.Cardiff Blues-10p
9.Treviso-10p
10.Edinburgh-8p
11.Zebre-7p
12.Connacht-5p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 1 si 2 noiembrie dupa programul:
Newport-Leinster
Edinburgh-Zebre
Cardiff Blues-Treviso
Connacht-Glasgow
Scarlets-Ulster
Munster-Ospreys

1,572 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response