Tuesday 02nd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Natal Sharks sunt noii campioni ai Currie Cup

27 octombrie 2013 CURRIE CUP, INTERNATIONAL
Currie Cup.

Currie Cup.

Pe Newlands Stadium din Cape Town s-a disputat finala editiei 2013 a Currie Cup in care s-au intalnit Western Province si Natal Sharks.

Desi au terminat sezonul regulat pe prima pozitie, acest lucru ducand la disputarea ultimului act al competitiei pe propriul teren, Western Province nu au reusit sa-si apere trofeul cucerit in sezonul trecut.

Partida a debutat in forta, fiecare dintre cele doua combatante reusind cate un eseu, De Allende pentru Western Province respectiv McLeod pentru rechinii din Durban.

Cele doua echipe au mers umar langa umar mai departe, puncte mai venind doar din reusitele transformerilor, Catrakilis si Lambie, pentru ca la mijlocul reprizei secunde un nou eseu a lui Mc Leod sa o desprinda pe Sharks in castigatoare.

De Allnede cu un eseu, Catrakilis cu cate trei transformari respectiv lovituri de pedeapsa si Coleman cu un dropgol au fost marcatorii lui Western Province, in replica McLeod cu doua incercari si Lambie cu o transformare, cinci penalitati si doua dropgoluri sa-si treaca numele pe lista marcatorilor in dreptul lui Sharks.

Natal Sharks s-au impus cu rezultatul de 33-19 si au cucerit astfel cel de-al saptelea titlu de campioana in Currie Cup dupa o asteptare de doi ani si doua finale pierdute in editiile precedente.

In ceea ce priveste barajul pentru promovare, Pumas dupa ce in prima mansa au pierdut la limita, 21-19 in fata lui Griquas, pe propriul teren s-au impus in partida revansa cu 33-15 promovand astfel in Premier Division.

Trei incercari au reusit invingatorii prin Waltermeyer, Speckman si un eseu de penalizare, Ross izbutind cate trei transformari respectiv penalitati dar si un dropgol, punctele invinsilor fiind marcate de Prinsloo din cinci lovituri de pedeapsa.

2,411 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response