Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania va participa pentru a patra oara la Campionatul European de juniori U19

27 octombrie 2013 INTERNATIONAL
Rugby Romania.

Rugby Romania.

Juniorii U19 se afla in Portugalia pentru Campionatul European. Primul meci va fi duminica, 27 octombrie impotriva echipei din Spania.

Campionatului European de juniori U19 a debutat in anul 2009, iar locul de desfasurare a fost Portugalia. Atunci Italia s-a impus in finala contra Georgiei cu 16-3. Romania nu a participat la aceasta prima editie.

Un an mai tarziu competitia s-a desfasurat in Belgia. Romania a terminat pe pozitia a treia invingand in finala mica echipa gazda cu scorul de 25-17.

Prima partida a baietilor nostri a fost impotriva Ucrainei, de care au trecut cu 36-0. Din pacate in semifinale am cedat in fata Georgiei, 3-29, motiv pentru care a trebuit sa disputam finala pentru pozitia a treia.

Victoria in fata Belgiei si implicit treapta a treia a podiumului a fost asigurata de incercarile realizate de Niacsu si Ailenei de doua ori, Conache punctand din doua conversii si tot atatea penalitati.

Stejareii au aliniat in aceasta ultima disputa echipa:

Niacsu-Mazare, Palii, Pascu, Florea-Conache, T.Bratu-Citea, Bardasu, G.Tudor-Diaconu, M.Gorcioaia-Dragoniciu, Murgoci, Ailenei. Pe banca de rezerve s-au aflat: Ariton, Neacsu, Suciu, Martac, Borz, Gaita, Tanase, Munteanu, Badea, Lupoae, Amariei.

Tilul de campioana a revenit Georgiei dupa ce in finala a dispus de Rusia cu rezultatul de 38-7.

In 2011 Campionatul European de juniori U19 a avut loc la Bucuresti, nu Budapesta.

Nationala noastra U19 s-a clasat din nou pe pozitia a treia. In prima partida am invins Portugalia cu 32-17, dar in semifinala am pierdut din nou in fata Georgiei cu scorul de 24-8.

In finala mica am invins Olanda cu un scor categoric, 59-18, reusind opt incercari prin Ailenei si Ispir de doua ori respectiv Paraschiv, I. Dumitru, Murgoci si G. Tudor.

Impotriva Olandei echipa aliniata a fost: Ispir-Stan, Vlad, I.Dumitru, Paraschiv-Mazare, Cocirla-Bors, Tomascu, Pristavita-Rotar, Antonescu-Murgoci, Ailenei, M.Gorcioaia.

Pe banca de rezerve s-au aflat: Tudor, Stanescu, Oancea, N.Ion, Toma, Vajea, Justinian, Ciaparii, Tiron si Porumboiu.

Finala competitiei a revenit din nou Georgiei care a dispus de Rusia cu 20-12.

Editia din 2012 a avut loc in Portugalia, iar in prima faza a competitiei nationala noastra U19 a intalnit Spania in fata careia a cedat cu rezultatul de 16-10, Stefaroi semnand un eseu, Bucur doua penalitati si o transformare.

Dupa acest insucces am pierdut si disputa impotriva Georgiei, echipa noastra reusind un eseu prin Ilisescu si doua penaliati concretizate de Barbu respectiv Melniciuc pentru a ceda cu rezultatul de 20-11.

Cele doua infrangeri au facut sa jucam in finala pentru locurile 5-6, Romania U19 obtinand singura victorie, 33-15 avand ca adversara Rusia pentru ca la final sa terminam competitia pe pozitia a cincea.

In partida cu Rusia baietii nostril au marct cinci eseuri autori fiind Arvinte, Pocris, Pasare, Ene si Ilisescu, patru fiind transformate de Bucur, Melniciuc si Barbu.

Romania U19 s-a prezentat la Campionatul European din Portugalia in urmatoarea componenta: Mario Arvinte,Razvan Barbu, Alexandru Bucur, Andrei Bucurescu, Marius Caloian, Ciprian Chiriac, Iulian Ciuriuc, Mihai Cirlescu, Laurentiu Cocarla, Petre Costandache, Daniel Cubas, Gabreil Ene, Razvan Ilisescu, Ovidiu Melniuc, Vlad Nistor, Alexandru Oancea, George Oprea, Vasile Paraschiv, Cristian Pasare, Marius Pocris, Mirel Popescu, Constantin Privtavita, Florian Rosu, Vlad Rotar, Octavian Scolobiuc, Stefan Stefaroi, Alexandru Tigla, Vlad Toma.

Antrenori: Razvan Popovici, Cosmin Cioriciu, Horea Himpea

Pentru aceasta editie a Campionatului European, Romania prezinta lotul format din: Mircea Saracila, Dragos Mihai Dumitrescu, Tudor Gabriel Butnariu, Razvan Georgian Birladeanu, Gabriel Cosmin Manole, Alexandru Gabriel Gordas, Ionut Lucian Muresan, Bogdan Andrei Doroftei, Sorin Daniel Cosereanu, George Adrian Bulearca, Mario Alexandru Arvinte, Mirel Popescu, Cristi Boboc, Alexandru Niculai Palii, Daniel Marian Cubas, Gheorghita Ovidiu Melniciuc, Ion Florian Iordan, Daniel Plai, Albert Ioan Stiopei, Dumitru Daniel Timofte, Petru Alin Dinu, George Catalin Prunaru, Andrei Catalin Neacsu, Daniel Vladut Zaharia, Alexandru Petru Bucur si Mihai Maximilian Cirlescu.

2,154 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response