Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii au castigat prima din seria celor trei partide contra Canadei

10 noiembrie 2013 INTERN, JUNIORI, Stiri
Rugby Romania.

Rugby Romania.

Aflata intr-un turneu pe durata unei saptamani in Romania, Canada U18 a disputat prima partida in compania selectionatei noastre la aceeasi categorie de varsta, intalnirea avand loc pe Stadionul Olimpia din capitala.

Prima parte a jocului a inceput intr-o nota de echilibru, initiativa apartinand insa echipei noastre care la prima actiune mai consistenta in 22-ul advers a reusit sa deschida scorul.

Astfel, Strugariu a luat balonul din gramada si a marcat prima incercare a Stejareilor, o reusita transformata de uvertura noastra, Ureche, pentru ca scorul sa devina 7-0.

Pana la pauza nu s-au mai marcat puncte, baietii nostri remarcandu-se in special prin jocul bun facut in defensiva, gratie caruia au reusit sa mentina ecartul de sapte puncte.

Repriza secunda a inceput in nota de dominare a Stejareilor si dupa  cateva actiuni frumoase am beneficiat de o lovitura de pedeapsa, pe care Ureche a concretizat-o ducand scorul la 10-0 in favoarea noastra.

Cu zece minute inainte de final, canadienii au ramas in 14 jucatori, Fellows primind cartonas galben, pentru ca acelasi Ureche sa se mai faca o data remarcat in fata butului advers ducand scorul la 13-0 dupa o noua penalitate.

A urmat replica canadienilor, care pe intrega durata a partidei au cautat sa joace la mana loviturile de pedeapsa, in minutul 53 reusindu-le eseul mult dorit, autor fiind Gill dupa o actiune personala, incercarea fiind transformata de Coe.

Romania a revenit insa in apropierea terenului de tinta canadian punand presiune, in urma mai multor incercari de a strapunge apararea nord-americanilor Stratila reusind  o actiune personala finalizata dupa doua fente prin care a pus pe picior gresit apararea vizitatorilor.

Ureche nu a gresit nici de aceasta data din fata butului si a transformat reusita din terenul de tinta a fundasului nostru, Romania U18 impunandu-se astfel cu rezultatul de 20-7.

Urmatoarea intalnire dintre Romania U18 si Canada U18 va avea loc miercuri de ora 14:00 pe stadionul Arcul de Triumf, partida putand fi urmarita in direct pe rugbytv.ro

1,749 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response