Friday 20th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Romania U18 a cedat in cea de a doua partida contra Canadei U19

14 noiembrie 2013 JUNIORI, Stiri
Romania U18-Canada U19.

Romania U18-Canada U19.

Disputata pe Stadionul Arcul de Triumf, cea de-a doua partida dintre nationalele U18 ale Romaniei si Canadei U19, s-a incheiat cu un succes al nord-americanilor dupa un eseu marcat in ultimul minut de joc.

A fost o partida cu doua reprize total diferite, prima parte a disputei apartinand Stejareilor, pentru ca mitanul secund sa fie acontat de canadieni.

Stejareii au deschis repede scorul inca din minutul doi atunci cand dupa o faza pornita de la un rebond urmata de un balon de urmarire, aripa Bencea sa finalizeze in terenul de tinta canadian.

Paxaman a reusit transformarea dintr-o pozitie nu tocmai comoda si Romania U18 se desprinsese la 7-0 pe tabela de marcaj.

Canadienii au replicat trei minute mai tarziu, obtinand o lovitura de pedeapsa pe care Coe a concretizat-o in puncte, pentru ca apoi dupa cateva actiuni frumoase ale baietilor nostri cu posesie prelungita sa avem parte de o penalitate pe care insa Paxaman a ratat-o de la aproximativ 40 de metri.

A urmat un joc echilibrat in care s-au remarcat in special apararile celor doua echipe, atat romanii cat si canadienii avand sansa de a pune puncte pe tabela de marcaj, atat Paxaman cat si Coe au ratat cate o tentativa de tinta dupa loviturile de pedeapsa primite.

Prima repriza s-a incheiat asa cum a si inceput cu un eseu al Stejareilor care dupa o frumoasa actiune pe treisferturi i-au impins pe canadieni la limita terenului lor de tinta, finalizarea apartinadu-i lui Croitoru.

Paxaman nu a gresit tinta de aceasta data, transformarea facand ca la pauza rezultatul inregistrat sa fie Romania U18-Canada U19, 14-3.

In partea secunda tot Stejareii au avut prima sansa de a se desprinde dar Melinte a ratat o lovitura de pedeapsa, jocul devenind tot mai indarjit, ceea ce a dus la trei cartonase rosii, unul vazut de canadieni, alte doua de jucatorii nostri Gherasim si Iurea.

La mijlocul mitanului secund, dupa o actiune decisa a vizitatorilor, fundasul Coe s-a intercalat foarte bine gasind bresa din defensiva noastra pentru a marca un eseu transformat tot de el iar rezultatul sa devina 14-10.

Cu zece minute inainte de final, dupa o presiune constanta a canadienilor, a venit si cea de-a doua incercare a acestora, Coe a transformat si pentru prima data nord-americanii au trecut in avantaj cu rezultatul de 15-14.

Stejareii au revenit in jumatatea de teren a adversarilor si Melnicov ne-a readus in avantaj dupa o lovitura de pedeapsa, la ultima faza a jocului insa canadienii au fortat victoria care a venit dupa eseul marcat de Blakie.

Partida Romania U18-Canada U19 s-a incheiat cu succesul vizitatorilor, rezultat 22-20, urmatoarea partida dintre cele doua echipe urmand a avea loc sambata, 16 noiembrie, pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 17.00, in avanpremiera partidei test dintre selectionatele de seniori ale Romaniei si Canadei.

1,664 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response