Monday 16th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Romania a castigat ultima partida impotriva Canadei la nivel de juniori

16 noiembrie 2013 INTERN, JUNIORI
Federatia de rugby a Canadei.

Federatia de rugby a Canadei.

Ultima partida dintre cele trei care au opus nationalele de juniori ale Romaniei si Canadei s-a disputat pe Stadionul National Arcul de Triumf in deschiderea intalnirii seniorilor si a dat castig de cauza echipei noastre.

Astfel, putem spune ca Stejareii au incheiat cu succes, aceasta intreaga serie de jocuri, obtinand doua victorii pentru a ceda o singura data in fata omologilor nord-americani.

In aceasta ultima disputa poate ca si sub amprenta mizei, nicuna dintre echipe nedorind sa piarda seria de jocuri, prima repriza a fost una de tatonare, rezultatul de 0-0 mentinandu-se pana aproape de minutul 30.

Atunci, dupa o presiune care a durat mai bine de cinci minute, apararea canadienilor a cedat, reusita micilor Stejari venind in urma unui efort colectiv, Ureche insa ratand transformarea pentru ca avantajul pe tabela sa fie de 5-0.

La ultima faza a primul mitan canadienii au preluat conducerea dupa o actinune pe treisferturi reusind sa surprinda apararea noastra, Coe a transformat si la pauza juniorii nord-americani conduceau cu 7-5.

In repriza secunda am revenit si dupa doua penalitati concretizate de Ureche scorul a devenit 11-7 in favoarea Stejareilor.

Avantajul ne-a dat aripi, insa am neglijat defensiva, astfel, ca dupa un contraatac canadienii ne-au surprins marcand o noua incercare transformata de Coe, desi oaspetii evoluau in inferioritate numerica dupa un cartonas galben primit.

Spre lauda lor Stejareii au dovedit ca poseda un moral bun si cu ajutorul molului de margine au marcat un eseu transformat de Ureche pentru ca rezultatul sa devina 18-14.

Cateva minute mai tarziu am beneficiat de o penalitate si daca in prima parte am jucat totul la mana, de aceasta data Ureche a trimis la buturi reusind sa marcheze punctele care ne-au adus si victoria cu rezultatul de 21-14.

Cu acest joc s-a incheiat seria celor trei partide sustinute de selectionata U19 a Canadei in Romania, in cele trei dispute rezultatele consemnate fiind:
Romania-Canada 20-7
Romania-Canada 20-22
Romania-Canada 21-14

1,840 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response