Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Alin Petrache: Lumea vorbeste altfel despre noi

20 noiembrie 2013 INTERN, Stiri
Alin Petrache.

Alin Petrache.

Prezent zilele trecute la Adunarea Generala a IRB, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a realizat ce inseamna sa bati Tonga si Canada si sa urci in ierarhia mondiala.

Au mai ramas trei zile pana la meciul Romania – Fiji, a treia partida-test a „stejarilor” din acest final de an. Dupa doua victorii istorice, 19-18 cu Tonga si 21-20 in fata Canadei, echipe aflate in fata nationalei Romaniei in clasamentul mondial, „stejarii” vor da piept sambata (ora 19.00, in direct, la TVR 2) cu Fiji, o alta forta a rugbyului mondial.

Fiji, locul 13 in ierarhia IRB (in coborare o pozitie), este ultimul adversar al primei noastre reprezentative in acest an. Neinvinsa in 2013, Romania are sanse mari ca, in primavara, sa mai urce cel putin o pozitie in clasamentul mondial.

Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, s-a intors ieri din Irlanda, acolo unde a participat la Adunarea Generala a IRB (International Rugby Board). Petrache spune ca, dupa cele doua victorii repurtate de „stejari” in aceasta luna, lumea rugbyului priveste cu alti ochi Romania. Alin Petrache sustine insa ca „mai avem mult pana departe”!

Evenimentul zilei: Alin, ce ai facut in Irlanda?

Alin Petrache: Am participat la Adunarea Generala a IRB, la care au fost prezenti oficiali din toate tarile membre, adica 208 de natiuni! Fiecare si-a spus pasul. Nimic istoric insa. S-a vorbit despre prezenta la Jocurile Olimpice de vara din 2016, de la Rio de Janeiro, in premiera, a rugbyului in sapte.

Cum te-a primit lumea dupa cele doua victorii din aceasta luna?

Foarte bine! Noi suntem bine priviti la acest nivel. IRB se uita cu atentie la toate actiunile noastre, la rezultatele echipelor noastre. Din pacate, noi nu tinem pasul cu ei. Mai avem mult pana departe!
„Avem din nou un grup unit la echipa naţionala”

Cum putem tine pasul cu marile natiuni?

Cu astfel de meciuri-test, cu rezultate bune. Cu o prestatie buna la Cupa Mondiala. Adica un loc trei in grupa, ceea ce inseamna calificarea directa la urmatoarea Cupa Mondiala. Daca bati acolo doua echipe, te califici de pe a treia pozitie. Nu mai vorbesc ce ar insemna sa mergi in „optimi”.

„Stejarii” au urcat in clasamentul IRB!

Am urcat in ultima vreme doua pozitii, de pe 18 pe 16. E o performanta mare. Chiar faceam niste socoteli sa vedem daca mai putem urca una daca invingem Fiji sambata la Bucuresti. E greu insa. Intre noi si Canada, care e pe 15, e un punct si jumatate. Diferenta pare mica, dar, in realitate, e mare. Incurajator e faptul ca noi la primavara avem meciurile din Cupa Europeana a Natiunilor si putem aduna puncte. Cei din fata noastra vor avea mai putine meciuri.

E Fiji cel mai tare adversar din aceasta perioada de meciuri-test?

Canada cred ca a fost cel mai greu adversar. Ne-am temut de Tonga, cu care am jucat in primul meci, dar Canada, repet, a fost cel mai tare. Fiji e o echipa din elita rugbyului. Nu va fi usor. Au un joc imprevizibil, haotic chiar, joaca de pe toate partile, contraataca extraordinar.

Cum ii putem contracara?

Forta noastra e pe gramada. Daca gramada va functiona ca si pana acum putem sa-i invingem. Trebuie sa avem posesie, sa nu le dam mingea.

Ce ar însemna un succes si in meciul cu Fiji?

O tripla istorica. Vorbeam dupa meciul contra Canadei cu cativa dintre fostii nostri mari jucatori despre aceste victorii. Ii spuneam lui nea Pompi (n.r. – Pompiliu Bors) ca asa cum ei povestesc despre marile izbanzi ale generatiei lor, si baietii din actuala generatie se vor putea lauda peste ani cu aceste victorii.

Ce ti-a placut cel mai mult pana acum la „stejari”?

Daruirea. Avem din nou un grup bun la echipa nationala. Mai mult de jumatate din echipa e formata din jucatori din campionatul intern. Asta spune multe. Avem un campionat puternic.

Sursa: www.evz.ro

1,368 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response