Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Viitoarea adversara a Lupilor, Brive, invinsa de Biarritz

24 noiembrie 2013 INTERNATIONAL, Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

Meciul dintre Toulon si Perpignan a deschis etapa a XII-a a campionatului francez de rugby, Top 14, runda care s-a desfasurat paralel cu partida test dintre nationalele Frantei si Africii de Sud.

Toulon, fara cativa internationali, a reusit totusi victoria contra catalanilor, 15-9. Toate punctele au fost realizate de Wilkinson, din lovituri de pedeapsa. Pe finalul meciului, Ecochard, buteurul lui Perpignan, a realizat doua penalitati si a asigurat bonusul defensiv.

Perpignan nu s-a putut baza pe pilierul roman Paulica Ion, prezent la meciul cu Fiji. Perpignan a incasat trei cartonase galbene, dintre care doua in acelasi interval, in prima repriza.

Probleme de lot au fost si la Toulouse, care insa s-a impus cu 14-3 in meciul cu Oyonnax. Singurul eseu al partidei a purtat semnatura centrului Yann David. Internationalul roman Vali Ursache, titular pe post de flanker dreapta, a fost inlocuit in minutul 19, dupa ce s-a accidentat.

Campioana en-titre Castres a reusit un prim succes pe teren strain, 20-16 impotriva lui Montpellier. Ambele echipe au reusit cate un eseu: Olivier pentru gazde, respectiv Palis pentru oaspeti, care de altfel a marcat toate cele 20 de puncte ale echipei sale. Mihaita Lazar nu a putut fi aliniat in linia intai a celor de la Castres, deoarece a jucat contra fijienilor.

Brive, viitoarea adversara a Lupilor in Amlin Challenge Cup, a pierdut nescontat pe teren propriu, 14-9 cu Biarritz. Bascii au marcat singurul eseu al jocului, prin Traille. La pauza a fost egalitate, 3-3.

Bordeaux-Begles a facut scor cu Stade Francais, 45-23. O adevarata ploaie de eseuri pentru gazde, care au inscris de sase ori, prin Marais, Maynardier de doua ori, Domvo, Connor si Azquiet. Parizienii au ajuns si ei de doua ori cu balonul in terenul advers de tinta, prin Plisson si Arias. Raportul cartonaselor galbene a fost egal, 2-2. Silviu Florea, fostul international roman, l-a substituit pe pilierul dreapta Patrick Toetu, in garnitura lui Bordeaux. A fost de altfel o schimbare temporara, Florea fiind prezent pe teren intre minutele 40 si 52.

Bayonne, gratie preciziei la buturi a lui Bustos Moyano, s-a impus cu 24-21 in meciul cu Grenoble. Oaspetii au reusit doua eseuri, prin Messina si Hegarty, insuficient insa pentru succes. Bascii au condus la pauza cu 11-6, insa gazdele au castigat printr-o penalitate fructificata cu patru minute inainte de final.

Clermont a fost necrutatoare in victoria cu Racin Metro 92 Paris, 47-14. Clermont a realizat sase eseuri, prin Sivivatu, Cabello, King, Buttin, Lacrampe si Malzieu. Replica timida a oaspetilor s-a materializat cu doua incercari aduse de Gerondeau si Dumoulin.

Clasamentul Top 14 arata astfel:

1    Rugby Club Toulonnais
2    ASM Clermont
3    Stade Toulousain
4    Montpellier Herault Rugby
5    Castres Olympique
6    Stade Francais
7    Perpignan
8    Grenoble
9    CA Brive-Correze
10  Racing Metro
11   Union Bordeaux Begles
12   Aviron Bayonnais
13   Oyonnax
14   Biarritz Olympique

1,277 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response