Sunday 29th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rugbystii alaturi de tricolor

29 noiembrie 2013 Stiri
Rugbystii la Expozitia 3 culori la Muzeul National al Taranului Roman

Rugbystii la Expozitia 3 culori la Muzeul National al Taranului Roman

Pe 28 noiembrie, marcand 95 de ani de la Unirea Bucovinei, Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti a inaugurat expozitia „3 culori – asa cum le-au purtat ai nostri”, o initiativa a comunitatilor Semne Cusute si La Blouse Roumaine.

Organizat in sala „Scoala Satului”, evenimentul ne aminteste ca avem multe de invatat din intelepciunea inaintasilor nostri.

Printre participantii la deschiderea expozitiei s-au numarat si jucatori ai nationalei de rugby si ai echipei Lupii Bucuresti, impreuna cu oficiali ai FRR.

Sportivii, pentru care tricolorul este una dintre motivatiile performantelor din teren, au vizitat expozitia de costume populare, afland despre cum au fost selectate culorile drapelului nostru, despre cum erau obtinuti pigmentii pentru colorarea tesaturilor, despre frumusetea si migala din spatele portului nostru popular.

Dupa cum a declarat si una dintre initiatoarele proiectului, Ioana Corduneanu, „a fost o prima lectie: despre cum se combina cu bun gust rosul, galbenul si albastrul si despre cum se poarta cu demnitate si respect. O lectie despre patriotism si clasa. O lectie de design dar si de implicare, dovada ca cei ce cred in aceleasi valori pot face echipa pentru a imparti frumusete si speranta celor din jur.”

Prezenta unor exponenti ai sportului cu balonul oval nu a fost una intamplatoare. Pe langa statutul de promotori demni al tricolorului nostru, rugbystii vor fi implicati intr-un proiect cu specific national, despre care vom da detalii in curand.

Expozitia ramane deschisa vizitatorilor pana pe 24 ianuarie 2014.

1,779 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response