Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bayonne si Biarritz ar putea forma o franciza basca in Top 14

10 decembrie 2013 INTERNATIONAL, Stiri
Rugby.

Rugby.

Cele doua echipe Bayonne si Biarritz ar putea fuziona intr-un viitor apropiat pentru a forma prima franciza a rugby-ului din Hexagon.

Ideea a fost lansata de presedintele clubului Bayonne, Alain Afflelou, cel care in trecut a fost actionarul majoritar al echipei de fotbal Girondins de Bordeaux inainte de a se indragosti iremediabil de sportul cu balonul oval.

De partea cealalta, Biarritz, ar fi deschisa pentru discutii in acest sens, o grupare care nu a mai castigat titlul din 2006, iar in 2010 a jucat o finala de Heineken Cup, astazi bascii aflandu-se pe ultima pozitie in Top 14 cu doar trei victorii in 13 partide.

Nici Bayonne nu sta mai bine, alb-albastrii sunt pe pozitia a 12-a cu cinci victorii, astfel ca ambele grupari sunt amenintate cu retrogradarea la finele actualului sezon.

O fuziune intre Bayonne si Biarritz ar rezolva o parte din problemele celor doua grupari, franciza creata putand spera la rezultate in Top 14, in timp ce fiecare echipa in parte ar activa in viitor in ligi inferioare urmarind formarea jucatorilor.

Cum nici presedintele lui Biarritz, fostul celebru fundas la cocosilor galici, Serge Blanco nu vede in fuziunea celor doua cluburi niciun impediment, tratativele ulterioare vor da verdictul in vederea realizarii proiectului.

1,928 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response