Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

O etapa cu rezultate surprinzatoare in Heineken Cup

16 decembrie 2013 CHAMPIONS CUP, INTERNATIONAL, Stiri
Heineken Cup.

Heineken Cup.

Grupa 1

Fara Mihaita Lazar in teren, Castres a pierdut returul cu Ospreys cedand in Tara Galilor cu rezultatul de 21-12, intr-o partida fara eseuri.

Astfel, toate punctele partidei au fost reusite de transformeri, atat Biggar de la gazde cat si Kockott de la oaspeti fructificand toate tentativele de tinta avute, galezul concretizand sapte penalitati in timp ce sud-africanul lui Castres patru lovituri de pedeapsa.

Leinster a cedat surprinzator pe propriul teren in fata lui Northampton, englezii asigurandu-si victoria cu 18-9 in ultimele doua minute ale partidei.

Madigan a concretizat trei penalitati pentru irlandezi, North un eseu iar Mylner o transformare si o penalitate au fost marcatorii englezilor pana in minutul 78 cand Fotuali’I a izbutit un dropgol, iar Elliott o incercare pentru ca Northampton sa se desprinda decisiv in invingatoare.

Grupa 2

Cardiff Blues s-au impus in Scotia si au invins pe Glasgow Warriors cu rezultatul de 9-7, galezii putand spera la o calificare in sferturile de finala.

Chiar daca scotienii au marcat singura incercare a partidei prin Grant, transformata de Weir, Cardiff a inscris din tentativele de tinta ale lui Patchell si Halfpenny pentru a obtine victoria.

Toulon a luat bonusul ofensiv dupa victoria cu 32-20 in fata lui Exeter, Smith cu o dubla, Chiocci si Wilkinson asigurand cele patru eseuri, trei transformate de Giteau, australianul punctand si din doua lovituri de pedeapsa.

Pentru Exeter, Armand si White au culcat cate o data balonul in terenul de tinta al francezilor, ambele reusite fiind transformate de Slade si Sweeney.

Grupa 3

Saracens a facut spectacol cu italienii de la Zebre impunandu-se cu rezultatul de 64-3, englezii marcand nu mai putin de noua eseuri pentru a lua si bonusul ofensiv.

Strettle, Burger, George, Wigglesworth, Ransom, Taylor dubla, Vunipola si Ashton si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri, opt fiind transformate de Farrell, punctele de onoare ale lui Zebre venind din piciorul lui Orquera.

Toulouse si-a luat revansa in fata lui Connacht pentru partida pierduta pe propriul teren saptamana trecuta, echipa lui Guy Noves impunandu-se in Irlanda cu rezultatul de 37-9.

Daca pentru gazde Parks a marcat dintr-o penalitate si un dropgol, Medard cu o dubla, Tolofua, Picamoles si Fickou au fost autorii eseurilor in contul francezilor, Beauxis reusind trei transformari si doua lovituri de pedeapsa.
Medard 2, Tolofua, Picamoles, Fickou, Baeuxis 3tr, 2lp

Grupa 4

Clermont s-a impus cu bonus ofensiv pe terenul lui Scarlets, la galezi Horatiu Pungea nefiind prezent in lot, galben-albastrii reusind o victorie cu scorul de 31-13.

Maule cu un eseu, Priestland cu o transfromare si doua penalitati au fost marcatorii galezilor, in timp ce pentru Clermont victoria a fost asigurata de un eseu de penalizare si alte trei semnate de Nalaga dubla, respectiv Lee, Delany trecandu-si in cont o transformare si o penalitate iar B. James trei transformari.

Harlequins au avut o misiune oarecum facila si au invins cu 17-3 pe Racing Metro, francezii nereusind decat concretizarea unei lovituri de pedeapsa prin Sexton.

Victoria arlechinilor a fost asigurata de eseul lui Walker si de cele patru lovituri de pedeapsa semnate de Evans, respectiv Botica.

Grupa 5

Ulster a castigat de o maniera categorica in Italia, reusind sa invinga pe Treviso cu 35-3, gazdele avand satisfactia de a fi inscris punctele de onoare dupa lovitura de pedeapsa semnata de Di Bernardo.

Nord-irlandezii au luat bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri marcate de L. Marshall, Gilroy, Diack si Payne, P. Jackson semnand cate trei transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Cu un eseu marcat in ultimul minut de joc, Leicester Tigers s-au impus pe terenul lui Montpellier dupa ce la pauza cele doua echipe se aflau la egalitate 0-0.

Selponi si Dupont au inscris cate un eseu pentru Montpellier, unul transformat de Paillaugue celalalt de Escande in timp ce pentru englezi Youngs si Goneva in ultimul minut au reusit cate o incercare, iar Lamb o transformare si o lovitura de pedeapsa, Leicester impunandu-se cu rezultatul de 15-14.

Grupa 6

Dupa o partida nebuna, cu rasturnari de scor, Perpignan, cu Paulica Ion prezent printre titulari, a cedat pe propriul teren in fata lui Munster cu 18-17.

In minutul 80 catalanii francezi conduceau cu 17-13, Benvenuti marcand un eseu iar italianul Allan patru lovituri de pedeapsa, in contul irlandezilor fiind trecut un eseu de penalizare, o transformare si doua penalitati ale lui Keatley, pentru ca Hanrahan sa marcheze eseul decisiv al victoriei armatei rosii.

Dupa o partida in care s-au aparat eroic si au jucat foarte curajos, scotienii de la Edinburgh s-au impus cu rezultatul de 16-10 in deplasarea de la Gloucester.

Un eseu de penalizare transformat de Burns si o penalitate a acestuia au fost trecute in contul englezilor, victoria lui Edinburgh fiind asigurata de incercarea lui Atiga transformata de Cuthbert, fundasul scotienilor semnand si trei lovituri de pedeapsa.

1,681 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response