Saturday 25th May 2019,
Federatia Romana de Rugby

Un nou modul al Academiei a avut loc la Iasi

17 decembrie 2013 Stiri
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.

Federatia Romana de Rugby.

Cel de-al patrulea modul al Academiei de Rugby, promotia 10, a fost organizat la Iasi la inceputul acestei luni, mai exact intre 9 si 13 decembrie.

Din cei 17 cursanti inscrisi au participat 11, lor alaturandu-li-se 28 de sportivi ai lotului regional de U17 ai Moldovei Nord, dar si 10 antrenori din regiune (de la Iasi, Pascani, Suceava si Gura Humorului) .

Tema principala a modulului a fost « Jocul inaintasilor/Jocul grupat penetrant ». Cei prezenţi au dezbatut teme foarte importante pentru formarea specifica a sportivilor pentru acest segment al jocului.

S-a pornit de la cerintele generale pentru jucatorii inaintasi cat si cele pe posturi, impreuna cu rolurile functionale. S-a continuat cu jocul la gramada ordonata, jocul la margine, regruparile – gramezile spontane si moluri. A fost abordata si manipularea apararii, si atacarea apararii.

Progresul cursantilor, antrenorilor, dar si sportivilor a fost evident in cadrul meciului cu tema care a avut loc in penultima zi a Academiei. Cursantii si-au asumat calitatea de organizatori/antrenori/arbitri, iar sportivii prezenti au format doua echipe – Elefantii si Crocodilii.

Acest meci, cat si prestatia pe intreg parcursul modulului, a evidentiat 11 jucatori care au fost propusi conducerii tehnice a lotului national U17.

Urmatoarea serie de cursuri a Academiei este programata pentru luna ianuarie 2014. Federatia Romana de Rugby va organiza modulul cu numarul cinci la Baia Mare.

1,203 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response