Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Presedintele FRR despre terenul din Kiseleff: Nu este vorba de Stadionul Arcul de Triumf

18 decembrie 2013 INTERN, Stiri
Alin Petrache.

Alin Petrache.

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a declarat, miercuri, ca terenul din Bulevardul Kiseleff, al carui drept de folosinta a fost retras de Guvern, nu este cel pe care se afla Stadionul Arcul de Triumf, ci unul situat „unde intoarce tramvaiul 41”, teren ce nu putea fi folosit.

„Acel teren (n.r. – Stadionul Arcul de Triumf) apartine federatiei de rugby de peste o suta de ani, este inima rugbyului romanesc, acolo s-a jucat rugby pentru prima data. Studentii romani care au facut studiile in Franta au adus acest sport in Romania si l-au practicat ‘la Sosea’, cum se spunea pe vremuri. Primarul Bucurestiului de atunci a dat acel teren catre federatia de rugby. S-ar putea sa fie vorba de un teren pe care l-am primit in 2004, de la Ministerul de Externe, 50 la suta noi, 50 la suta COSR. Este un teren de care nu am putut sa ne folosim, nici nu putem sa ne folosim. Am cerut foarte multe autorizatii, am cerut un PUZ… Am platit la el doar taxe. A fost primit de COSR si de FRR pe 49 de ani pentru a face venituri proprii la federatie si la comitetul olimpic. Dar nu am putut face nimic pe acel teren pentru ca de fiecare data cand am cerut regimul de constructie pe acel teren, de fiecare data am primit raspunsuri care ne-au inchis. Nu am putut face nimic, dar in fiecare an platim impozite la el. Este un teren peste drum de Hotelul Pullman, unde intoarce tramvaiul 41. Este un teren pe care nu il putem folosi”, a declarat Petrache, la Realitatea TV.

Guvernul a decis ca dreptul de folosinta gratuita acordat in 2004 de Cabinetul Nastase Comitetului Olimpic Sportiv Roman si Federatiei Romane de Rugby asupra unui teren de 5.000 metri patrati de pe Bulevardul Kiseleff din Capitala, aflat in administrarea Ministerului Afacerilor Externe, sa inceteze.

Terenul va trebui predat in termen maxim de 30 zile. Decizia a fost luata prin hotarare aprobata de Guvern.

sursa: mediafax.ro

2,332 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response